ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Προσοχή: Τι μπορείτε να πάθετε από ένα one night stand

Ίσως να μην μπορούσατε να αντισταθείτε και να υποκύψατε μετά τη νυχτερινή σας έξοδο σε ένα one night stand με κάποιον που δεν γνωρίζατε και τόσο καλά... Ωστόσο, σίγουρα, όταν το αποφασίσατε, είτε δεν γνωρίζατε είτε δεν λάβατε σοβαρά υπόψη σας τους κρυφούς κινδύνους.

Προσοχή: Τι μπορείτε να πάθετε από ένα one night stand

Δείτε τα συμπτώματα των πιο κοινών σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, προκειμένου να λάβετε τα μέτρα σας το δυνατόν συντομότερα.

Γονόρροια: Μεταδίδεται κατά το σεξ χωρίς προφυλάξεις και προκαλείται από το μικρόβιο γονόκοκκος.

Συμπτώματα: Όταν υπάρχουν συμπτώματα αυτά είναι πόνος και κάψιμο κατά την ούρηση, δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις, επώδυνη συνουσία και συχνουρία.

Χλαμύδια: Προκαλείται από τα βακτήρια clamydia trachomatis.

Συμπτώματα: Αν υπάρξουν συμπτώματα θα φανούν στο σύντροφό σας. Συχνουρία και δυσουρία, πόνος κατά την επαφή, κνησμός, έκκριση υγρών από το πέος, είναι συνήθη συμπτώματα.

HPV: Προσβάλλει κυρίως τον τράχηλο της μήτρας, τον κόλπο και το αιδοίο.

Συμπτώματα: Υπάρχουν περισσότερες από 100 παραλλαγές του ιού των κονδυλωμάτων, που μπορούν να προκαλέσουν γεννητικές ή μη ανωμαλίες.

Σύφιλη: Προκαλείται από το βακτήριο Treponema Pallidum και προσβάλλει την επιδερμίδα, τους ιστούς, τον εγκέφαλο και τα νεύρα προκαλώντας ακόμη και παράλυση ή θάνατο.

Συμπτώματα: Τα βασικά είναι εμφάνιση πληγών στο αιδοίο, τον κόλπο, τον τράχηλο, το στόμα και σε όλη την περιοχή των γεννητικών οργάνων, πόνος στη σπονδυλική στήλη, πυρετός, πονοκέφαλοι, ανορεξία, καρδιοπάθειες και ναυτία.

Έρπης γεννητικών οργάνων: Προκαλείται από τον ιό HSV τύπου 1 και 2.

Συμπτώματα: Πυρετός, δυσουρία, αίσθημα καύσου, φυσαλίδες και έλκη στα γεννητικά όργανα και διόγκωση των λεμφαδένων, είναι από τα πιο συνήθη σημάδια.

Τριχομονάδες: Οφείλεται σε ένα παράσιτο, την τριχομονάδα (trichomonas vaginalis), που προσβάλλει άνδρες και γυναίκες (στην ουρήθρα και στον κόλπο αντίστοιχα) έπειτα από σεξουαλική επαφή.

Συμπτώματα: Στις γυναίκες 5-28 ημέρες μετά τη μόλυνση παρατηρείται δύσοσμη κολπική έκκριση, κιτρινοπράσινου χρώματος, συχνά αφρώδης, που συνοδεύεται από ερυθρότητα, φαγούρα και μερικές φορές ήπιο πόνο.

Βακτηριδιακή κολπίτιδα: Συχνά προκαλείται από βακτήρια, μύκητες και παράσιτα.

Συμπτώματα: Δύσοσμες, λεπτόρρευστες, λευκοκίτρινες κολπικές εκκρίσεις, έντονος κνησμός ή αίσθημα καύσου είναι τα βασικά σημάδια με τα οποία εκδηλώται.

AIDS: Η λοίμωξη από τον ιό HIV μπορεί να παραμείνει ουσιαστικά αδιάγνωστη για αρκετά χρόνια μέχρι την εκδήλωση του AIDS. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το άτομο είναι φορέας του ιού και μπορεί να τον μεταδώσει, συχνά όμως δεν έχει καμιά κλινική εκδήλωση.

Ηπατίτιδες Β ή C: Μεταδίδονται με το αίμα και τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό. Έχουν διαφορετικά συμπτώματα και εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ