ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η πράξη που ανεβάζει την λίμπιντο στα ύψη! Δεν πάει το μυαλό σας πόσο απλή είναι...

Μερικές φορές η πιο απλή εξήγηση σε ένα περίπλοκο ερώτημα είναι η σωστή. Και όταν το θέμα είναι οι ερωτική διάθεση και η σεξουαλική επιθυμία, τότε σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο πολύπλοκα ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά.

Η πράξη που ανεβάζει την λίμπιντο στα ύψη! Δεν πάει το μυαλό σας πόσο απλή είναι...

Και ποια είναι εκείνη η απλή πράξη που κάνει την ερωτική σας διάθεση να φτάσει στα ύψη; Σύμφωνα με την καθηγήτρια Νευροβιολογίας του πανεπιστημίου Lafayette College, Wendy Hill, αυτή η πράξη δεν είναι άλλη από το φιλί.

Η δρ Hill και η ερευνητική της ομάδα, έφτασαν στο συμπέρασμα αυτό μετά από σχετική έρευνα σε 15 ζευγάρια. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να κρατούν τα χέρια ο ένας του άλλου για διάστημα 15 λεπτών ή να φιληθούν στο στόμα για αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια οι επιστήμονες πήραν μετρήσεις του επιπέδου οξυτοκίνης -γνωστής και ως η ορμόνη του έρωτα- και κορτιζόλης (που συνδέεται με το στρες) στο αίμα των συμμετεχόντων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα ζευγάρια φιλήθηκαν είχαν μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης, ενώ ειδικά οι άντρες είχαν αυξημένα επίπεδα οξυτοκίνης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι οι άντρες επιδιώκουν ασυνείδητα να "μεταφέρουν" μέσω του φιλιού, τεστοστερόνη στην γυναίκα και να της αυξήσουν την ερωτική επιθυμία/διάθεση.

Διαβάστε επίσης:

Το κουίζ του οργασμού! Πόσα γνωρίζετε στην πραγματικότητα;

Η παράδοξη σχέση ύπνου και ερωτικής έλξης

Η επιστήμη των προκαταρκτικών σε ένα μόνο βίντεο!

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δίνουμε ένα φιλί