ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι μπορεί να πάθει μια γυναίκα από το πολύ σεξ

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό, καταπολεμά το στρες, καταπραΰνει τον πόνο και μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα.

Τι μπορεί να πάθει μια γυναίκα από το πολύ σεξ

Δυστυχώς, όμως, μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσάρεστες συνέπειες λόγω της σεξουαλικής επαφής. Δείτε ποιες είναι αυτές.

1. Σεξουαλική «υπερφόρτωση»
Όταν η ερωτική διέγερση είναι πολύ έντονη και εντοπίζεται σε πολλά σημεία του γυναικείου σώματος ταυτόχρονα, μπορεί να εκδηλωθεί υπερφόρτωση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, σύμφωνα με τη Δρ Jennifer Berman. Εκείνη τη στιγμή, το γυναικείο σώμα απελευθερώνει χημικές ουσίες και ταυτόχρονα τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται. Έτσι μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως η ζαλάδα και η ναυτία. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και στον άνδρα, με το φαινόμενο να είναι γνωστό ως μετα-οργασμική νόσος. Τα συμπτώματα που εκδηλώνουν οι άνδρες είναι όμοια με αυτά της γρίπης.

2. Θλίψη
Το σεξ υποτίθεται ότι μας φτιάχνει τη διάθεση, χάρη στις χημικές ουσίες που απελευθερώνει το σώμα μας. Ωστόσο, μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία έδειξε ότι αρκετές γυναίκες – περίπου το ένα τρίτο όσων συμμετείχαν στη μελέτη – έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον μία φορά συμπτώματα κατάθλιψης μετά τη σεξουαλική πράξη. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα αρνητικά συναισθήματα οφείλονται στις ορμονικές μεταβολές που παρατηρούνται μετά το σεξ.

3. Πονοκέφαλος
Το σεξ μπορεί να πυροδοτήσει την ημικρανία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Μάλιστα, ο Διεθνής Οργανισμός για τον Πονοκέφαλο αναγνωρίζει τον πονοκέφαλο που συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα (headaches associated with sexual activity – HAS) ως ξεχωριστό τύπο πονοκεφάλου. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Medical Practitioners αναφέρει ότι όσοι πάσχουν από συχνές ημικρανίες είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν τον πονοκέφαλο και μετά το σεξ.

4. Αλλεργίες
Οφείλονται συνήθως στην αντίδραση σε κάποιο συστατικό στο προφυλακτικό ή το λιπαντικό. Δεν αποκλείεται όμως η γυναίκα να είναι αλλεργική στο ίδιο το σπέρμα του συντρόφου της.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις παράδοξες «παρενέργειες» του σεξ
Οι αλλόκοτες «παρενέργειες» του οργασμού στον άνδρα
Τέσσερις επικίνδυνες «παρενέργειες» του σεξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ