ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα 4 στάδια του οργασμού – Γνωρίστε τα ένα ένα…

Ο οργασμός είναι ένας τρόπος να μας «ανταμείψει» το σώμα μας για το σεξ!

Τα 4 στάδια του οργασμού – Γνωρίστε τα ένα ένα…

Η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, η αποχή από τη σωματική άσκηση και οι κάθε είδους καταχρήσεις είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που καταστρέφουν τη λίμπιντο –τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες– και εμποδίζουν την επίτευξη της κορύφωσης.

Όσο καλύτερα γνωρίζουμε το σώμα μας, τόσο πιο εύκολο είναι να απολαύσουμε το σεξ και να φτάσουμε στον οργασμό.

bigstock Couple Enjoying Romantic Momen 166612283

Δείτε πώς αντιδρά το σώμα σε καθένα από τα 4 στάδια του οργασμού.

1. Διέγερση

Η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται σε καθεμιά από τις ερωτογενείς ζώνες του σώματος –τα χείλια, τις θηλές και τα γεννητικά όργανα. Η κυκλοφορία του αίματος στα επίμαχα σημεία συνοδεύεται από μια ανεπαίσθητη διόγκωση και ένα ελαφρύ αίσθημα μουδιάσματος. Τόσο το γυναικείο όσο και το ανδρικό σώμα παρέχουν μια... φυσική λίπανση που διευκολύνει τη διείσδυση και κάνει το σεξ πιο απολαυστικό.

2. Σταθεροποίηση

Στη γυναίκα, ανοίγει περισσότερο η είσοδος του κόλπου και η μήτρα «προετοιμάζεται» για την είσοδο του σπέρματος. Στον άνδρα, ο σφιγκτήρας της ουρήθρας συστέλλεται ώστε να μην υπάρξει διαρροή ούρων, ενώ οι μύες στη βάση του πέους αρχίζουν να πάλλονται.

3. Κορύφωση

Ο άνδρας (συνήθως) εκσπερματίζει και οι μύες των γεννητικών οργάνων της γυναίκας συσπώνται ρυθμικά. Οι παλμοί της καρδιάς και οι αναπνοές αυξάνονται. Μετά τον οργασμό, η κλειτορίδα και το άκρο του πέους είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο άγγιγμα.

4. Λύση

Το σώμα χαλαρώνει και κάθε επιμέρους λειτουργία επανέρχεται στο φυσιολογικό. Η χαλάρωση αυτή συχνά συνοδεύεται και από την επιθυμία για ύπνο.

Διαβάστε επίσης:

Τη «χρυσή τριάδα» που εγγυάται τον γυναικείο οργασμό ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Σε πόση ώρα μπορεί ο άντρας να φτάσει ξανά σε στύση μετά τον οργασμό

Τα γυναικεία χείλη προδίδουν την… ευκολία οργασμού