ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πότε χάνει η γυναίκα το ενδιαφέρον της για σεξ

Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σεξουαλικό ενδιαφέρον της γυναίκας έχει... ημερομηνία λήξης, καθώς από ένα σημείο και μετά η γυναίκα δεν επιζητά συχνά το σεξ με το σύντροφό της.

Πότε χάνει η γυναίκα το ενδιαφέρον της για σεξ

Από την άλλη, το ενδιαφέρον τον ανδρών φαίνεται πως παραμένει αμείωτο, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το ταίρι τους από άλλους άνδρες.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Human Nature αναφέρει πως η ερωτική διάθεση της γυναίκας αρχίζει να μειώνεται όταν αρχίζει να αισθάνεται ασφαλής στη σχέση.

Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, λιγότερο από το 50% των 30χρονων γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν συχνά σεξ με το σύντροφό τους.

Αντιθέτως, τα στοιχεία δεν έδειξαν να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τους άνδρες, καθώς η ερωτική τους διάθεση παρέμεινε ανεπηρέαστη άσχετα με τη διάρκεια της σχέσης.

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 530 άνδρες και γυναίκες και ρωτήθηκαν για διάφορες πτυχές της σχέσης τους.

Περίπου το 60% των γυναικών αναζητούσε συχνά το σεξ στην αρχή της σχέσης, όμως μετά από τέσσερα χρόνια το ποσοστό αυτό φάνηκε να πέφτει κάτω από το 50%.

Για τους άνδρες, το 60-80% των ανδρών φάνηκε να επιζητά σταθερά το συχνό σεξ, καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό πηγάζει από την ίδια την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Η γυναίκα έχει έντονο ερωτικό ενδιαφέρον στην αρχή μια σχέσης, μέχρι να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός με το ταίρι της. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ερωτική διάθεση αρχίζει να φθίνει σταδιακά.

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορεί να σας συμβεί από την έλλειψη σεξ...
Μέγεθος και θέση κλειτορίδας: Πώς επηρεάζει το γυναικείο οργασμό
Το προσδόκιμο σεξουαλικής ζωής στον άνδρα και τη γυναίκα