ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι να κάνετε για να "διαρκείτε" περισσότερο στο... sex

Ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Antonio Pastore από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, δίνουν λύση στο πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Τι να κάνετε για να "διαρκείτε" περισσότερο στο... sex

Σύμφωνα με στατιστικά, ποσοστό έως και 40% των ανδρών υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση κάποια στιγμή στη ζωή τους, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν το χρόνο που θα εκσπερματώσουν.

Άλλοι λόγω ευαίσθητων νευρικών απολήξεων και άλλοι εξαιτίας του στρες και της ψυχολογικής πίεσης που αισθάνονται.

Μάλιστα, πολλές φορές ο χρόνος της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι μικρότερος του ενός λεπτού.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ένα συγκεκριμένο είδος ασκήσεων υπόσχεται να δώσει τέλος στο πρόβλημα.

Πρόκειται για τις ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, που εκγυμνάζουν τους μύες στη βάση της λεκάνης.

Δώδεκα εβδομάδες καθημερινής εξάσκησης είναι αρκετές για να δώσουν σημαντική ώθηση στην ερωτική ζωή των ανδρών, ακόμη κι αν αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα.

Οι ασκήσεις Kegel ενδείκνυνται, επίσης, για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακράτειας, ιδιαίτερα μετά από χειρουργική επέμβαση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης δοκίμασαν για πρώτη φορά την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άνδρες που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή.

Έπειτα από 12 εβδομάδες εξάσκησης, ο μέσος χρόνος εκσπερμάτισης αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές. Από τους 40 άνδρες που συμμετείχαν στη δοκιμή, οι 33 παρουσίασαν σημαντική βελτίωση.

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Ουρολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο σέξι σημείο του γυναικείου σώματος

Τα 10 πιο ενεργά σεξουαλικά επαγγέλματα εν ώρα εργασίας!

Τα 9 Ρεκόρ Γκίνες του Sex!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ