ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πιο… απρόβλεπτος ο γυναικείος οργασμός από τον ανδρικό

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική παρουσιάζει μια βασική και αισθητή διαφορά μεταξύ του γυναικείου και του ανδρικού οργασμού.

Πιο… απρόβλεπτος ο γυναικείος οργασμός από τον ανδρικό

Πέρα από ήδη γνωστές διαφορές ως προς το χρόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί με τα προκαταρκτικά, τη σεξουαλική πράξη ή την αυτοϊκανοποίηση, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα έκαναν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις που αφορούν στη συχνότητα του οργασμού στα δύο φύλα.

Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι οι άνδρες έχουν πιο συχνά οργασμό όταν κάνουν σεξ με έναν οικείο σύντροφο. Συγκεκριμένα, το «ποσοστό επιτυχίας» στην περίπτωση αυτή αγγίζει το συντριπτικό 85,1%.

Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 62,9%. Αυτό που σημειώνουν, όμως, οι ερευνητές είναι πως ο γυναικείος οργασμός έχει μεγαλύτερη «ποικιλία» από τον ανδρικό, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σεξουαλικές προτιμήσεις της γυναίκας.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine βασίστηκε σε στοιχεία της ετήσιας δημοσκόπησης Singles in America, στην οποία συμμετείχαν 2.850 εργένηδες Αμερικανοί ηλικίας 21 ετών και άνω.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρικός vs. γυναικείος οργασμός: Εσείς ξέρετε τις διαφορές;
Μέγεθος και θέση κλειτορίδας: Πώς επηρεάζει το γυναικείο οργασμό
Τα 4 στάδια του οργασμού – γνωρίστε τα ένα ένα...