ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι μας συμβαίνει τη στιγμή του οργασμού (video)

Ο οργασμός είναι η κορύφωση της σεξουαλικής επαφής για κάθε άνθρωπο. Άντρες και γυναίκες φυσικά βιώνουν τον οργασμό με διαφορετικό τρόπο, αλλά υπάρχουν και ορισμένες λειτουργίες, όπως αυτές που διενεργούνται στον εγκέφαλο, οι οποίες είναι κοινές.

Τι μας συμβαίνει τη στιγμή του οργασμού (video)

Η όλη διαδικασία του οργασμού διακρίνεται γενικά σε 4 στάδια: ενθουσιασμός, ανύψωση, οργασμός και ηρεμία. Ο εγκέφαλος παίζει κεντρικό ρόλο σε αυτή την εμπειρία, αφού ελέγχει τη ροή του αίματος, την αναπνοή και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, το οποίο με τη σειρά του στέλνει ερεθίσματα ικανοποίησης στο κέντρο «επιβράβευσης» του εγκεφάλου.

Επίσης, ο εγκέφαλος ελέγχει την έκκριση ορμονών που έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και συνδέονται με το αίσθημα της ευτυχίας και της συντροφικότητας. Τέτοιες ορμόνες είναι η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη.

Έρευνες έχουν δείξει ότι κατά τη διάρκεια του οργασμού, ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται, ενώ άλλες «κλείνουν» εντελώς.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλες τις διεργασίες στον ανθρώπινο εγκέφαλο την στιγμή της σεξουαλικής επαφής και ειδικά του οργασμού.

Διαβάστε επίσης:

Δεν θα πιστεύετε πόσο καιρό αντέχουν οι γυναίκες χωρίς σεξ...

Οι πιθανοί κίνδυνοι υγείας για τις γυναίκες που διαβάζουν τις "50 Αποχρώσεις του Γκρι"

Πιο... απρόβλεπτος ο γυναικείος οργασμός από τον ανδρικό