ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα πιο ερωτικά σημεία στο ανδρικό και το γυναικείο κορμί

Η ερωτική διέγερση είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη έκφανση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και δεν πρέπει να την προσεγγίζουμε με «πρωτόγονο» τρόπο, εστιάζοντας δηλαδή μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Τα πιο ερωτικά σημεία στο ανδρικό και το γυναικείο κορμί

Πολλές ακόμη περιοχές του σώματος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο άγγιγμα, την πίεση ή τη δόνηση, καθώς διαθέτουν δεκάδες νευρικές απολήξεις. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο επιστημονικό περιοδικό Cortex, υπάρχει μια «γενική ομοφωνία» για τις βασικότερες ερωτογενείς ζώνες στον άντρα και τη γυναίκα, ανεξαρτήτως των προσωπικών προτιμήσεων του καθενός.

Οι ερωτογενείς ζώνες δε συνδέονται μόνο με την απόλαυση στο σεξ αλλά και με διαφορετικές αντιδράσεις του εγκεφάλου και του υπόλοιπου σώματος. Για παράδειγμα, η διέγερση του γυναικείου κόλπου συνδέεται με την απελευθέρωση προλακτίνης, μιας ορμόνης που ενισχύει την καλή διάθεση, ενώ ο τράχηλος ελέγχει τις συσπάσεις των μυών κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος

1. Κλειτορίδα

Ξεκινώντας από το προφανές... Η κλειτορίδα παρουσιάζει πλούσια νεύρωση κι έτσι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε κάθε εξωτερικό ερέθισμα. Η διέγερση της κλειτορίδας είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτάσει η γυναίκα σε οργασμό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό BJU International.

2. Κόλπος

Τα εσωτερικά τοιχώματα του κόλπου διαθέτουν νευρικές απολήξεις που επιτρέπουν τον έντονο οργασμό έπειτα από τη διείσδυση. Εξωτερικά, ο κόλπος είναι πιο ευαίσθητος στο απαλό άγγιγμα, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

3. Τράχηλος

Βρίσκεται στο κατώτατο τμήμα της μήτρας. Οι νευρικές απολήξεις του τραχήλου ανταποκρίνονται εντονότερα στην πίεση, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Minimally Invasive Gynecology.

4. Στόμα και χείλη

Έρευνα που δημοσιεύθηκε πέρυσι στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior κατέδειξε ότι το φιλί είναι πιο σημαντικό από τη σεξουαλική επαφή σε μια νέα σχέση. Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Cortex συμπληρώνει πως αρκετές γυναίκες θεωρούν ότι τα χείλη ανήκουν στις βασικές ερωτογενείς ζώνες του σώματος.

5. Λαιμός

Τόσο ο ίδιος ο λαιμός όσο και η βάση του λαιμού κοντά στους ώμους είναι σημεία εξαιρετικά ευαίσθητα στο απαλό άγγιγμα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Ergonomics.

6. Στήθος

Η απαλή πίεση και η δόνηση στην περιοχή του στήθους πυροδοτούν την ίδια αντίδραση στον εγκέφαλο όπως τα εξωτερικά ερεθίσματα στην κλειτορίδα και τον κόλπο, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

7. Αυτιά

Μην τα παραμελείτε! Τα αυτιά διαθέτουν νευρικές απολήξεις εξαιρετικά ευαίσθητες στο άγγιγμα.

Οι ερωτογενείς ζώνες του ανδρικού σώματος

1. Πέος

Σαφώς και είναι το «επίκεντρο» της ανδρικής σεξουαλικότητας. Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσαν όμως ότι συγκεκριμένα σημεία του ανδρικού μορίου είναι πιο ευαίσθητα από άλλα.

2. Στόμα και χείλη

Τα ανδρικά χείλη ανταποκρίνονται στο απαλό άγγιγμα και την πίεση. Ένα φιλί πυροδοτεί την απελευθέρωση ορμονών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ερωτική έλξη.

3. Όρχεις

Βρίσκονται στην τρίτη θέση, μετά το ανδρικό μόριο και τα χείλη, στη λίστα των πλέον ερωτικών σημείων του ανδρικού σώματος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cortex.

4. Λαιμός

Αν και το απαλό άγγιγμα στο λαιμό είναι πιο ερωτικό για τη γυναίκα απ' ότι για τον άνδρα, μπορεί να ενισχύσει την ερωτική διάθεση.

5. Θηλές

Οι θηλές στον άνδρα αποτελούν «κατάλοιπο» της εξέλιξης των ειδών, ωστόσο διαθέτουν νεύρα που ανταποκρίνονται στο άγγιγμα.

6. Περίνεο

Το περίνεο είναι η περιοχή μεταξύ του πρωκτού και των όρχεων. Διαθέτει εξειδικευμένα νεύρα που μεταφέρουν τα ερωτικά ερεθίσματα από τα γεννητικά όργανα στον εγκέφαλο.

7. Αυτιά

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα αυτιά διαθέτουν αισθητηριακούς υποδοχείς και μάλιστα συμβάλλουν στην επίτευξη του οργασμού για τον άνδρα.

Διαβάστε επίσης:

Η ιδανική στάση στο σεξ αν πονάει η μέση σας!
Οκτώ τύποι ανθρώπων που έχουν πιο πολλούς οργασμούς από εσάς!
Τα σημάδια που προδίδουν έναν... σεξομανή!