ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το μέσο μέγεθος του πέους ανά τον κόσμο (γράφημα, χάρτης & πίνακας)

Το μέγεθος του πέους είναι για πολλούς άνδρες αιτία ανασφάλειας ή και λόγος... κομπασμού! Αλλά ακόμη κι αν ένας άνδρας θεωρείται «φυσιολογικός» για τα δεδομένα της χώρας του, μπορεί να υπερτερεί ή να υστερεί σημαντικά στην παγκόσμια κατάταξη.

Το μέσο μέγεθος του πέους ανά τον κόσμο (γράφημα, χάρτης & πίνακας)

Η πιο πρόσφατη μελέτη για το μέσο μέγεθος ανά τον κόσμο πραγματοποιήθηκε από το Ρίτσαρντ Λιν, ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Όλστερ, στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε στην επιθεώρηση Personality and Individual Difference, στη χώρα μας το μέσο μέγεθος δεν ξεπερνά τα 14,7 εκατοστά.

penischart2

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Ωστόσο, ο Λιν δέχθηκε έντονη κριτική για τη μελέτη του, καθώς τα στοιχεία που χρησιμοποίησε προέρχονταν από μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Οι επικριτές του υποστήριξαν ότι τα δεδομένα που άντλησε ο ερευνητής δεν είχαν επιβεβαιωθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Παρ' όλα αυτά, τα στοιχεία της μελέτης δε φαίνεται να απέχουν από τα ευρήματα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί. Στην πρώτη θέση φαίνεται να βρίσκεται το Κονγκό (17,93) και αμέσως μετά ακολουθεί το Εκουαδόρ (17,77).

penismap

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο διαδραστικό χάρτη.

penistable

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να δείτε ολόκληρο τον πίνακα.

Διαβάστε επίσης:

Ποια θέση κατέχει η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη του σεξ
Πόσο «αντέχει» ο κάθε λαός στο σεξ (χάρτης)
Πόσο συχνά κάνει σεξ ο κάθε λαός (διαδραστικός χάρτης)