ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η ηλικία των γυναικών που προτιμούν όλοι ανεξαιρέτως οι άντρες

Η ηλικία των γυναικών που προτιμούν όλοι ανεξαιρέτως οι άντρες

Ερευνητές από τη Φινλανδία υποστηρίζουν ότι όλοι ανεξαιρέτως οι άντρες φαντασιώνονται γυναίκες που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Evolution and Human Behavior βασίστηκε στις απαντήσεις 12.656 αντρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 49 ετών και είχε σαν στόχο να εξερευνήσει τις σεξουαλικές προτιμήσεις των δύο φύλων σε σχέση με την ηλικία.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες ποια ηλικιακή ομάδα τους ελκύει περισσότερο σεξουαλικά στην παρούσα φάση της ζωής τους αλλά και ποιες ήταν οι ηλικίες των σεξουαλικών τους συντρόφων τους τελευταίους 12 μήνες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι απαντήσεις ανδρών και γυναικών ήταν διαφορετικές. Οι γυναίκες φάνηκε να προτιμούν σε γενικές γραμμές τους συνομήλικους ή τους λίγο μεγαλύτερους άντρες. Πιο συγκεκριμένα, στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες που είναι περίπου τέσσερα χρόνια μεγαλύτεροι από αυτές, με την προτιμώμενη διαφορά ηλικίας να συρρικνώνεται όσο οι γυναίκες μεγαλώνουν.

Οι άντρες, από την άλλη, φάνηκε να είναι αρκετά σταθεροί στις προτιμήσεις τους, καθώς φάνηκε να προτιμούν τις 25άρες είτε στα 20 είτε στα 40 τους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι προτιμήσεις τόσο των αντρών όσο και των γυναικών έχουν της ρίζες τους στην εξελικτική βιολογία και την ικανότητα των δύο φύλων να κάνουν και να μεγαλώσουν παιδιά.

Οι νεαρές γυναίκες προτιμούν τους μεγαλύτερους άντρες επειδή μπορούν να τις στηρίξουν περισσότερο στην ανατροφή των παιδιών, ενώ οι άντρες προτιμούν τις νέες γυναίκες επειδή είναι γόνιμες. Οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες στα μισά της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους, ενώ παρατηρούνται πτωτικές τάσεις μετά τα 35.

Όσον αφορά τις πραγματικές σεξουαλικές εμπειρίες των συμμετεχόντων, παρατηρήθηκαν και πάλι διαφοροποιήσεις ανά φύλο.

Αν και για τις γυναίκες το μοτίβο σεξουαλικού ενδιαφέροντος και σεξουαλικής δραστηριότητας φάνηκε ήταν παρόμοιο σε σχέση με την ηλικία του άντρα, για τους άντρες δεν ίσχυε το ίδιο.

Διαβάστε επίσης:

Τα δάχτυλα αποκαλύπτουν το μέγεθος του πέους
Γρήγορο sex: Ωφελεί ή κάνει κακό;
Ο διπλός οργασμός της γυναίκας έχει εξήγηση...