ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μύθος ο κολπικός οργασμός, λένε οι ειδικοί!

Ο διαχωρισμός του γυναικείου οργασμού σε κολπικό και κλειτοριδικό είναι αποδεκτός στους επιστημονικούς κύκλους εδώ και δεκαετίες. Μια νέα έρευνα έρχεται όμως να καταρρίψει την παγιωμένη αυτή θεωρία, καταδεικνύοντας πως δεν υπάρχει ούτε κολπικός ούτε κλειτοριδικός οργασμός αλλά ούτε και το περίφημο σημείο G!

Μύθος ο κολπικός οργασμός, λένε οι ειδικοί!

Αντιθέτως, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο γενικός όρος «γυναικείος οργασμός» χωρίς περαιτέρω χαρακτηρισμούς και διευκρινίσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του «ανδρικού οργασμού».

Για αρκετά χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι η γυναίκα μπορεί να επιτύχει τον οργασμό είτε κατά τη διείσδυση είναι με τα προκαταρκτικά και ότι οι οργασμοί από τον κόλπο, την κλειτορίδα και το σημείο G αποτελούν τρία διακριτά είδη.

Ωστόσο, η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Clinical Anatomy αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι περισσότερες γυναίκες δεν καταφέρνουν να επιτύχουν τον οργασμό κατά τη διείσδυση.

Έτσι, αρκετές γυναίκες κουβαλούν το στίγμα της σεξουαλικής δυσλειτουργίας βάσει μιας ανύπαρκτης επί της ουσίας οντότητας: τον κολπικό οργασμό. Στην πραγματικότητα, όλες οι γυναίκες φτάνουν σε οργασμό χάρη στη διέγερση της κλειτορίδας, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Η νέα μελέτη έρχεται να συμπληρώσει τα ευρήματα δύο παλαιότερων ερευνητικών έργων: Η πρώτη δημοσιεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine και είχε καταδείξει πως το μέγεθος της κλειτορίδας είναι αυτό που καθορίζει το γυναικείο οργασμό, ενώ η δεύτερη δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο στην επιθεώρηση Nature Reviews Urology και ανέφερε πως η γυναικεία ερωτική απόλαυση καθορίζεται από το σύμπλεγμα κλειτορίδας, ουρήθρας και πρόσθιου κολπικού τοιχώματος, το λεγόμενο κλειτοριδουρηθροκολπικό σύμπλεγμα ή σύμπλεγμα CUV (clitourethrovaginal complex) και πως το σημείο G δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένας «επίμονος» σεξουαλικός μύθος.

Διαβάστε επίσης:

Το «απροσπέλαστο» σημείο G του άντρα (video)
Ο διπλός οργασμός της γυναίκας έχει εξήγηση...
Κλειτοριδικός vs. κολπικός οργασμός: Γιατί διαφέρουν;