ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ο πιο απλός τρόπος να φτάσετε σε… οργασμό

Ο οργασμός είναι μια αρκετά... περίπλοκη υπόθεση, οι επιστήμονες όμως ανακάλυψαν ένα πολύ απλό τρικ που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

Ο πιο απλός τρόπος να φτάσετε σε… οργασμό

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Sexologies δείχνει ότι ο γυναικείος οργασμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ίδιες τις σκέψεις της γυναίκας.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λέουβεν διαπίστωσαν ότι η δυνατότητα επίτευξης του οργασμού διευκολύνεται σημαντικά από την ικανότητα της γυναίκας να εστιάσει τις σκέψεις της στο ίδιο της το σώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, όσες κατάφερναν να φτάσουν συχνά σε οργασμό ήταν και αυτές που δεν άφηναν το μυαλό τους να «περιπλανιέται» κατά τη διάρκεια του σεξ.

Παράλληλα, οι γυναίκες αυτές έκαναν πιο συχνά ερωτικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, εντείνοντας την ερωτική τους διέγερση, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν πιο εύκολα τον οργασμό.

Παραδόξως, τόσο οι γυναίκες που είχαν τον οργασμό στο... τσεπάκι τους όσο και οι γυναίκες που δυσκολεύονταν περισσότερο να φτάσουν στην κορύφωση δήλωσαν πως κάνουν έντονα ερωτικές σκέψεις όταν αυτοϊκανοποιούνται.

Η καθοριστική συμβολή της φαντασίας και της απελευθερωμένης σκέψης δεν ήταν κάτι που περίμεναν να διαπιστώσουν οι ερευνητές, σύμφωνα με το βασικό συντάκτη της σχετικής μελέτης Pascal De Sutter.

«Φαίνεται πως οι γυναίκες δε δυσκολεύονται να απελευθερώσουν τη φαντασία τους όταν είναι μόνες, δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν βρίσκονται με το σύντροφό τους», δηλώνει ο De Sutter. «Ορισμένες δεν μπορούν τόσο εύκολα να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στη σεξουαλική επαφή ή ανησυχούν υπερβολικά για την εμφάνισή τους και το βάρος τους», συμπληρώνει ο ερευνητής.

Διαβάστε επίσης:

Οι 14 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το sex
Μύθος ο κολπικός οργασμός, λένε οι ειδικοί!
Απόλυτος οργασμός: 5 αλήθειες που θα σας αφήσουν άφωνους