ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους: Δύο μοντέρνες συνήθειες που εξηγούν το φαινόμενο

Η στυτική δυσλειτουργία χτυπά όλο και συχνότερα τους νέους κάτω των 40 ετών και μάλιστα αρκετοί διστάζουν να αναζητήσουν τη συμβουλή του ειδικού είτε από άρνηση προς τις δυσκολίες επίδοσης είτε λόγω αμηχανίας.

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους: Δύο μοντέρνες συνήθειες που εξηγούν το φαινόμενο

Πέρα από το αυξημένο στρες και τις έγνοιες που συνοδεύουν τη σύγχρονη ζωή, δύο μοντέρνες συνήθειες έχουν συμβάλει σημαντικά στη δραματική εξάπλωση του φαινομένου.

1. Κακή διατροφή

Οι διατροφικές μας συνήθειες είναι σαφώς χειρότερες σήμερα απ' ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Τρώμε περισσότερα έτοιμα γεύματα, το junk food έχει μπει στην καθημερινότητά μας, ενώ καταναλώνουμε σημαντικές ποσότητες αναψυκτικών και παράλληλα έχουμε βγάλει από τη ζωή μας τα φρούτα, τα λαχανικά και το φρέσκο ψάρι. Η ανθυγιεινή διατροφή μας παχαίνει και κατ' επέκταση επιβαρύνει την καρδιαγγειακή λειτουργία. Η καλή στύση προϋποθέτει την άριστη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή διατροφή. Παράλληλα, χημικές ουσίες που υπάρχουν στα επεξεργασμένα τρόφιμα επηρεάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης των αντρών.

2. Καθιστική ζωή

Μεταξύ άλλων, οι δουλειές γραφείου και η λατρεία για την τηλεόραση μας κρατούν σήμερα καθηλωμένους σε καρέκλες και καναπέδες περισσότερο από ποτέ. Η καθιστική ζωή καταπονεί την καρδιά και επιβραδύνει το μεταβολισμό, παράγοντες που συμβάλλουν με τη σειρά τους στην εκδήλωση της στυτικής δυσλειτουργίας. Πρέπει αρχικά να καθόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα να γυμναζόμαστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο παράδοξο προειδοποιητικό σημάδι της στυτικής δυσλειτουργίας
Οι 4 «χρυσοί κανόνες» για να αποφύγετε τα προβλήματα στύσης
Οι αλλαγές στο πέος με την πάροδο του χρόνου. Πότε μειώνεται το μέγεθος