ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σεξ: Αυτές είναι οι μεγαλύτερές μας φαντασιώσεις (πίνακας)

Όλοι έχουμε τουλάχιστον μία και οι περισσότεροι από εμάς μάλιστα έχουμε πολύ περισσότερες: σεξουαλικές φαντασιώσεις!

Σεξ: Αυτές είναι οι μεγαλύτερές μας φαντασιώσεις (πίνακας)

Είναι απόλυτα φυσιολογικό και αποτελεί δείκτη καλής ψυχικής και σεξουαλικής υγείας να έχει ένα άτομο συγκεκριμένες φαντασιώσεις που το "εξιτάρουν" σεξουαλικά.

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στο Κεμπέκ του Καναδά έρχεται να ρίξει φως σε εκείνες τις σεξουαλικές φαντασιώσεις που είναι πιο διαδεδομένες και σε εκείνες που είναι πιο ασυνήθιστες/σπάνιες.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 1.516 ενήλικες που διαμένουν στο Κεμπέκ να συμπληρώσουν ειδικά καταρτισμένο ερωτηματολόγιο με 55 ερωτήσεις σχετικά με τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Οι συμμετέχοντες ήταν 799 γυναίκες και 717 άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 30 χρόνια. Από αυτούς, το 85,1% δήλωσε ότι ήταν ετεροφυλόφιλοι, το 3,6% ότι ήταν ομοφυλόφιλοι και οι υπόλοιποι ότι ήταν "ανοιχτοί" και στις δύο κατηγορίες.

Όπως διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη σεξουαλική φαντασίωση των αντρών είναι να κάνουν σεξ με δύο γυναίκες ταυτόχρονα, ενώ η μεγαλύτερη σεξουαλική φαντασίωση των γυναικών ήταν να κάνουν σεξ με κάποιον άγνωστο.

Δείτε αναλυτικά όλες τις σεξουαλικές φαντασιώσεις που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι και σε τι ποσοστό είναι η κάθε μία από αυτές "δημοφιλής" σε άντρες και γυναίκες αντίστοιχα.

1sexytrjtry
2sexftygjtfgu

Σύμφωνα με τα κριτήρια της έρευνας, "σπάνια" θεωρείται μια φαντασίωση που την έχει το 2,3% και κάτω του πληθυσμού, "ασυνήθιστη" είναι εκείνη που την έχει το 15,9% και κάτω, "συνηθισμένη" είναι εκείνη που την έχει το 50%-84,1% των ατόμων και "κλασική/τυπική" φαντασίωση είναι εκείνη που την έχει πάνω από το 84,1% των ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Το ρίσκο «ανάβει» τις γυναίκες

Η διατροφή της καλής στύσης

SOS! Τα σημάδια που δείχνουν έρπη στα γεννητικά όργανα

Τι είναι ο «ανταγωνισμός του σπέρματος» και γιατί ευνοεί τη γυναίκα