ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το φυσιολογικό μέγεθος των γυναικείων γεννητικών οργάνων (εικόνες)

Όταν μιλάμε για το μέγεθος των γεννητικών οργάνων, ο νους μας πάει αβίαστα στους άντρες. Τι ισχύει όμως για το γυναικείο φύλο;

Το φυσιολογικό μέγεθος των γυναικείων γεννητικών οργάνων (εικόνες)

Την απάντηση δίνει η γιατρός και ερευνήτρια Brook McFadden, καθηγήτρια στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, η οποία μελετά πώς επηρεάζει το μέγεθος των γεννητικών οργάνων την αυτοεικόνα και την αυτοεκτίμηση της γυναίκας.

Δείτε σε ποια συμπεράσματα έχει καταλήξει η McFadden, σύμφωνα με απόσπασμα της σχετικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Minimally Invasive Gynecology.

- Τα μικρά χείλη του αιδοίου (labia minora)

labia minora

Πρόκειται για τα μικρότερα σε μέγεθος εσωτερικά χείλη που περιβάλλουν το άνοιγμα του κόλπου. Όσον αφορά το πλάτος τους, η McFadden διαπίστωσε ότι είναι κατά μέσο όρο 2,1 εκατοστά για το αριστερό χείλος (0,4-6,4) και 1,9 για το δεξί (0,3-7). Όσο για το μήκος τους, το αριστερό χείλος ήταν κατά μέσο όρο 4 εκατοστά (1,2-7,5) και το δεξί ήταν κατά μέσο όρο 3,8 εκατοστά (0,8-8). Όπως μαρτυρούν οι αριθμοί, δεν είναι καθόλου παράξενο να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από γυναίκα σε γυναίκα αλλά και μεταξύ του δεξιού και αριστερού χείλους στην ίδια γυναίκα.

- Τα μεγάλα χείλη του αιδοίου (labia majora)

labia majora

Περιβάλλουν εξωτερικά τα μικρά χείλη αλλά και ολόκληρο το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Στις γυναίκες που μελέτησε η McFadden, τα μεγάλα χείλη είχαν κατά μέσο όρο μήκος 8,1 εκατοστά (4-11,5).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ερευνήτριας, τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά χείλη του αιδοίου συρρικνώνονται όσο η γυναίκα μεγαλώνει.

- Κλειτορίδα

Clitoris

Το πλάτος της κλειτορίδας μπορεί να κυμαίνεται από 0,2 έως 2,5 εκατοστά (μέσος όρος: 0,8 εκατοστά). Το μήκος της μπορεί να κυμαίνεται από 0,4 έως 4 εκατοστά (μέσος όρος: 1,6 εκατοστά).

Να σημειωθεί πως το πλάτος της κλειτορίδας σχετίζεται άμεσα με την ευκολία επίτευξης του οργασμού (όσο πιο πλατιά είναι η κλειτορίδα, τόσο πιο εύκολο είναι για τη γυναίκα να φτάσει στην κορύφωση).

- Κολπική κοιλότητα

vaginal canal

Το μήκος της είναι κατά μέσο όρο 9,6 εκατοστά (6,5-12,5) και το πλάτος της κυμαίνεται από 2,1 έως 3,5 εκατοστά. Όπως είναι φυσικό, οι γυναίκες στις οποίες η κολπική κοιλότητα ήταν μικρότερη σε πλάτος αντιμετώπιζαν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Διαβάστε επίσης:

Επτά αλήθειες που σίγουρα δεν ξέρατε για την... ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας
Το μέσο μέγεθος του πέους ανά τον κόσμο (γράφημα, χάρτης & πίνακας)
Μεγάλα χέρια, μεγάλο...; - Οι επιστήμονες απαντούν