ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το εκπαιδευτικό βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου που πρέπει να δείτε!

Όταν δυο σώματα πλησιάζουν, η θερμοκρασία του σώματος αρχίζει να ανεβαίνει, η αναπνοή γίνεται πιο γρήγορη και οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται.

Το εκπαιδευτικό βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου που πρέπει να δείτε!

Με την αγκαλιά και το φιλί, το σώμα αρχίζει σιγά-σιγά να αντιδρά στα ερωτικά ερεθίσματα κι έτσι ξεκινά ένα ντόμινο πολύπλοκων διεργασιών στον εγκέφαλο, τα άκρα, τα γεννητικά όργανα αλλά και κάθε σημείο του κορμιού.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε πώς αντιδρά το σώμα σε καθένα από τα 4 στάδια της σεξουαλικής έξαψης, μέχρι να επέλθει η κορύφωση και μετά όλες οι επιμέρους λειτουργίες να επιστρέψουν και πάλι στο φυσιολογικό.

{youtube}mWWl6L1QeO8{/youtube}

1. Διέγερση

Σε αυτό το αρχικό στάδιο της σωματικής επαφής απελευθερώνεται σεροτονίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που ενεργοποιεί τα «κέντρα της χαράς» του εγκεφάλου. Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται και αυτό αποτελεί ένδειξη ότι το αυτόνομο νευρικό σύστημα βρίσκεται σε εγρήγορση. Απελευθερώνεται επίσης αδρεναλίνη, οι παλμοί της καρδιάς ανεβαίνουν και περισσότερο αίμα ρέει προς τα γεννητικά όργανα. Στη γυναίκα, η κλειτορίδα και τα μικρά χείλη του αιδοίου διογκώνονται και αντίστοιχα το ανδρικό μόριο φτάνει σε στύση. Απελευθερώνεται ντοπαμίνη, εντείνοντας περαιτέρω την ερωτική επιθυμία των δύο συντρόφων. Οι αισθήσεις οξύνονται, καθώς κάθε ερέθισμα γίνεται αισθητό στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

2. Σταθεροποίηση

Οι παλμοί της καρδιάς, η αναπνοή, η σύσπαση των μυών και η αρτηριακή πίεση αυξάνονται ακόμη περισσότερο και απελευθερώνεται νορεπινεφρίνη, με αποτέλεσμα τα γεννητικά όργανα να γίνονται εξαιρετικά ευαίσθητα στο άγγιγμα. Είναι πιθανό οι μύες στα πέλματα, το πρόσωπο και τα χέρια να αρχίσουν να συσπώνται.

3. Κορύφωση

Οι μύες του πυελικού εδάφους συσπώνται ρυθμικά. Το ίδιο συμβαίνει με τη μήτρα της γυναίκας και τη βάση του πέους του άντρα. Η συσσωρευμένη ένταση στα νεύρα και τους μύες απελευθερώνεται μονομιάς, σαν πολλαπλά κύματα απόλαυσης που κατακλύζουν το σώμα. Ο άνδρας απελευθερώνει σπέρμα και σε ορισμένες περιπτώσεις η γυναίκα εκτοξεύει σωματικά υγρά από τα γεννητικά της όργανα. Παράγονται μεγάλες ποσότητες ωκυτοκίνης, η οποία είναι επίσης γνωστή ως «ορμόνη της αγάπης». Η ορμόνη αυτή καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και την οικειότητα μεταξύ του ζευγαριού.

4. Λύση

Η σεξουαλική διέγερση καταλαγιάζει, ενώ οι σπασμοί και η διόγκωση των γεννητικών οργάνων υποχωρούν. Συχνά οι γυναίκες μπορούν να επανέλθουν άμεσα στο στάδιο του οργασμού, όμως οι άντρες βιώνουν τη λεγόμενη περίοδο ανερεθιστότητας ή περίοδο υστερήσεως, δηλαδή το σώμα τους χρειάζεται χρόνο πριν επιστρέψει και πάλι στο στάδιο της κορύφωσης.

Διαβάστε επίσης:

Το φυσιολογικό μέγεθος των γυναικείων γεννητικών οργάνων (εικόνες)
Δείτε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν έχετε οργασμό! (βίντεο)
Δεν κάνετε και τόσο καλό sex εάν...