ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Κολπικά αέρια κατά τη διάρκεια του σεξ – Τι είναι και τι να κάνετε

Μια ρομαντική προσωπική στιγμή μεταξύ δύο συντρόφων μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη, εάν ξαφνικά ακουστεί ένας ήχος που θυμίζει πώς απελευθερώνει το σώμα μας τα παγιδευμένα αέρια.

Κολπικά αέρια κατά τη διάρκεια του σεξ – Τι είναι και τι να κάνετε

Όταν όμως ο ήχος προέρχεται από τον κόλπο της γυναίκας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάσει η στιγμή από την αμηχανία και τις... λανθασμένες εντυπώσεις!

Η Mary Jane Minkin, καθηγήτρια Γυναικολογίας και Μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ, εξηγεί τι ακριβώς είναι τα «κολπικά αέρια».

«Δεν είναι κάτι που μας διδάσκουν στην Ιατρική Σχολή, όμως λέω στις ασθενείς μου ότι είναι απολύτως φυσιολογικό», εξηγεί αρχικά η Minkin.

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την απελευθέρωση αερίων από τον πρωκτό, καθώς τα κολπικά αέρια δεν οφείλονται στα βακτήρια του γαστρεντερικού, αλλά είναι αποτέλεσμα της παγίδευσης αέρα εντός του κόλπου.

Ο κόλπος δεν είναι ένας ευθύς σωλήνας, αλλά διαθέτει πτυχώσεις εντός των οποίων μπορεί να παγιδευτεί ο αέρας.

Κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς το ανδρικό μόριο κινείται εντός και εντός του κόλπου, είναι δυνατό να εισέλθει στα γυναικεία γεννητικά όργανα αέρας. Όπως τονίζει η Minkin, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στάση στο σεξ αλλά και όταν η γυναίκα γυμνάζεται.

Σύμφωνα με την ειδικό, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για να αποφύγει η γυναίκα τα κολπικά αέρια. Πρέπει απλώς να διευκρινίσει στο σύντροφό της τι είναι η αλλόκοτη αυτή λειτουργία του γυναικείου σώματος για να αποφευχθούν τυχόν... παρεξηγήσεις και να μη χαθεί ο ρομαντισμός της στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

Κολεόσπασμος: Όταν ο κόλπος δεν «επιτρέπει» την είσοδο του πέους
Κολπικά υγρά: Τι δείχνουν ανάλογα με το χρώμα τους
Τι δείχνει η περίοδος της γυναίκας για την υγεία της