ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Προσποίηση οργασμού: Πότε πρέπει να γίνεται και γιατί

Μη βιαστείτε να κατακρίνετε τη συγκεκριμένη πρακτική, καθώς μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για τη σεξουαλική ζωή όταν γίνεται σωστά και προγραμματισμένα!

Προσποίηση οργασμού: Πότε πρέπει να γίνεται και γιατί

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Journal of Sexual Archives, έως και το 80% των γυναικών παραδέχονται ότι έχουν προσποιηθεί οργασμό, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους.

Οι πλέον αναμενόμενοι λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό είναι η «αλτρουιστική εξαπάτηση», δηλαδή για να προστατεύσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους, ο φόβος, η ανασφάλεια και η προσπάθεια να έχει η σεξουαλική πράξη περισσότερο θετική παρά αρνητική κατάληξη.

Ο πιο παράδοξος λόγος που δήλωσαν οι γυναίκες ότι προσποιούνται είναι για να καταφέρουν να πετύχουν τελικά έναν πραγματικό οργασμό.

Οι συμμετέχουσες δήλωσαν πως η προσποίηση του οργασμού είναι γι' αυτές μια προσπάθεια να εντείνουν την ερωτική τους διέγερση.

Η πρακτική αυτή φαίνεται να δικαιολογείται επιστημονικά, καθώς η προσομοίωση μιας εμπειρίας που θέλουμε να ζήσουμε μπορεί να μας βοηθήσει να τη ζήσουμε πραγματικά.

Οι ψυχολόγοι εφαρμόζουν την ίδια τεχνική σε άτομα με κατάθλιψη: Ζητούν από τους ασθενείς να χαμογελάσουν, καθώς έτσι απελευθερώνονται ορμόνες που ενισχύουν την καλή διάθεση και το ψεύτικο χαμόγελο τελικά μετατρέπεται σε αυθεντικό.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν επίσης ότι ο προσποιητός οργασμός τους –πιθανότατα όταν δεν γίνεται αντιληπτός– εντείνει την ερωτική διέγερση του συντρόφου τους και αυτό με τη σειρά του αυξάνει και τη δική τους ερωτική διάθεση ώστε να πετύχουν έναν πραγματικό οργασμό.

Η προσομοίωση των συνθηκών που επικρατούν κατά τη διάρκεια ενός πραγματικού οργασμού –οι γρήγορες ανάσες, οι ήχοι, οι κινήσεις των γοφών και η σύσφιξη των μυών– μπορεί τελικά να προδιαθέσουν το σώμα απέναντι σε έναν ακούσιο και πέρα για πέρα αληθινό οργασμό.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Tracey Cox συμβουλεύει πότε και πόσο συχνά πρέπει να προσποιείται μια γυναίκα τον οργασμό.

Αρχικά, να σημειωθεί πως η παραπάνω μελέτη αφορούσε σε γυναίκες που δεν είχαν σταθερή σχέση. Η ειδικός συμβουλεύει τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες να μην προσποιούνται οργασμό στην αρχή μιας καινούργιας σχέσης. Ο λόγος είναι απλός και απόλυτα λογικός: Ο ερωτικός σύντροφος δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει τι έχει πραγματικά αποτέλεσμα και τι όχι και η ικανοποίηση από το σεξ δύσκολα θα φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα μακροπρόθεσμα.

Έτσι, ένας ψεύτικος οργασμός πού και πού –ιδιαίτερα όταν οι συνθήκες (π.χ. λόγω στρες) δεν επιτρέπουν να επιτευχθεί ένας κανονικός οργασμός– αφού η σχέση είναι πια σταθερή και ο ένας σύντροφος γνωρίζει καλά τι αρέσει στον άλλο, μπορεί να αποδειχθεί βοηθητικός.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι προσποιούνται συχνότερα τον οργασμό και γιατί
Ένας στους πέντε άνδρες προσποιείται οργασμό
Ανάδρομη εκσπερμάτιση: Οργασμός χωρίς... αποδεικτικά στοιχεία!