ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Αδυναμία οργασμού: Συμβουλές από τον Θάνο Ασκητή

Αδυναμία οργασμού: Συμβουλές από τον Θάνο Ασκητή

Οι διαταραχές του οργασμού χαρακτηρίζονται από επαναλαμβανόμενη αδυναμία οργασμού ύστερα από κανονική φάση διέγερσης, η οποία προκαλεί σημαντική δυσφορία στη γυναίκα.

 

του Θάνου Ασκητή, www.askitis.gr

Αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με τον σύντροφο, είτε μόνη της κατά τον αυνανισμό, είτε και στις δύο περιπτώσεις.

Συχνά η ίδια δηλώνει αδυναμία κορύφωσης και στην επίμονη προσπάθεια ερεθισμού της κλειτορίδας είτε μέσα στη σεξουαλική πράξη είτε έξω από αυτήν.

Η απουσία οργασμού μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία στη γυναίκα, είτε γιατί ερμηνεύει το πρόβλημα ως μια «βιολογική» αδυναμία να κορυφώσει και να ολοκληρωθεί σεξουαλικά είτε γιατί αποδίδει το πρόβλημα στην έλλειψη δικής της σεξουαλικότητας και σε ερωτική ψυχρότητα, είτε γιατί το εκλαμβάνει ως αδιαφορία του συντρόφου της απέναντί της.

Υπάρχουν ποικίλοι εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την διαταραχή του οργασμού. Οικονομική δυσχέρεια, επαγγελματικές ανησυχίες, το πένθος, καθημερινές πιέσεις είναι μόλις κάποια εξωτερικά ερεθίσματα που μπορεί να οδηγήσουν την γυναίκα στην αδυναμία να βιώσει τον οργασμό.

Τοξικές και χημικές ουσίες μπορούν επίσης να επιδράσουν πάνω στην οργασμική δυσλειτουργία, καθώς επίσης και διάφορες οργανικές ή ψυχιατρικές διαταραχές, προκαλώντας έναν εκλεκτικού τύπου ανεσταλμένο οργασμό.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως οι διαταραχές του οργασμού οφείλονται κυρίως σε ψυχογενή αίτια και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο η ίδια η γυναίκα αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τον εαυτό της.

Κύρια χαρακτηριστικά που συνοδεύουν μια διαταραχή οργασμού είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, η οποία πηγάζει από την «αξιολόγηση» και αυτοκριτική που κάνει η γυναίκα στην εικόνα του σώματός της.

Ως αποτέλεσμα, η γυναίκα δεν αποδέχεται τη σεξουαλικής της εικόνα, υποβιβάζει τη θηλυκότητά της, δεν νιώθει ποθητή, δεν της αρέσει το σώμα της και έτσι φυλακίζεται μέσα σε ένα φαύλο κύκλο άγχους και απογοήτευσης που την κρατάει δέσμια στην ανοργασμικής της ανεπάρκεια.

Αντίθετα, όταν μια γυναίκα αποδέχεται τον εαυτό της, σέβεται το σώμα της και νιώθει σίγουρη για τη σεξουαλική της εικόνα, η σεξουαλικότητα και η θηλυκότητά της αντικατοπτρίζονται έντονα στο σύντροφο και οδηγούν σε μια καλή σεξουαλική επαφή με κορύφωση την οργασμική ηδονή.

Διαβάστε επίσης:

Συχνή εκσπερμάτιση και ποιότητα σπέρματος: Ποια είναι η σχέση τους

Νέα έρευνα: Αυτό είναι το μέσο μέγεθος του πέους

Κονδυλώματα από στοματικό sex: Μύθος ή αλήθεια;

 

 

BEST OF NETWORK

Τζόκερ: Με μόλις 2 ευρώ κέρδισε πάνω από 2.300.000 ευρώ - Πού παίχτηκε το δελτίο

Κορονοϊός: SOS από Δερμιτζάκη – «Φόβοι για σκηνές Ιταλίας στην Ελλάδα με 6.000 κρούσματα τη μέρα»

Ερντογάν-Μακρόν: Τι κρύβει η άγρια κόντρα – Το Charlie Hebdo, το Ισλάμ και η ανατολική Μεσόγειος

Αδίστακτοι: Οι Τούρκοι… βύθισαν το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού!

Συνεπιμέλεια ανηλίκων: Η προστασία των παιδιών από τη χρησιμοποίησή τους ως «όπλα» διαζυγίων

Σου εξηγούμε γιατί ο Σκορπιός είναι το πιο παρεξηγημένο ζώδιο

Big Brother: Σοφία και Δημήτρης σε τρυφερές στιγμές μέσα στη μπανιέρα (photos)

Νεκρός διάσημος ράπερ - Βρέθηκε στο αμάξι του φίλου του

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα απαραίτητα έγγραφα για να μετακινηθείτε - Πώς θα συμπληρώσετε τη δήλωση

Κορονοϊός: Δήλωση «βόμβα» Μπιλ Γκέιτς - «Δεν θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό»

28η Οκτωβρίου: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο Καστελόριζο - Εντυπωσιακές εικόνες