ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Όσα δεν γνωρίζετε για τη γυναικεία κλειτορίδα…

Η κλειτορίδα αποτελεί βασικό σημείο της ανατομίας των γυναικείων γεννητικών οργάνων, όμως ακόμη και οι γυναίκες γνωρίζουν ελάχιστα για την ακριβή λειτουργία και τη... χρησιμότητά της.

Όσα δεν γνωρίζετε για τη γυναικεία κλειτορίδα…

Δείτε μερικά από τα συναρπαστικά δεδομένα που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητη

Η κλειτορίδα διαθέτει περισσότερες νευρικές απολήξεις από οποιοδήποτε άλλο μέρος του γυναικείου σώματος, περίπου 8.000 σε αριθμό, δηλαδή τις διπλάσιες απ' όσες διαθέτει το ανδρικό μόριο.

2. Μοιάζει με το ανδρικό πέος

Μπορεί η δομή τους να διαφέρει, όμως η κλειτορίδα και το πέος παρουσιάζουν ορισμένες σημαντικές ομοιότητες. Όπως ακριβώς και το πέος, έτσι και η κλειτορίδα διαθέτει βάλανο, πόσθη (preputium clitoridis) και κορμό. Επίσης, τόσο η κλειτορίδα όσο και το πέος διογκώνονται ως επακόλουθο της ερωτικής διέγερσης.

3aff9ee0bc970c458107ef9239f87c43 L

3. Έχει μόνο μία λειτουργία

Η ύπαρξή της εξυπηρετεί έναν και μόνο σκοπό, τη γυναικεία ερωτική απόλαυση! Είναι το μοναδικό σημείο του ανθρώπινου σώματος που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο αυτό το σκοπό.

4. Το μέγεθος μετράει

Πιο συγκεκριμένα, η απόσταση μεταξύ του κόλπου και της κλειτορίδας μπορεί να επηρεάσει την ευκολία επίτευξης οργασμού για τη γυναίκα. Όσο πιο κοντά βρίσκεται η κλειτορίδα στο άνοιγμα του κόλπου, τόσο πιο εύκολο φαίνεται να είναι για τη γυναίκα να φτάσει στην κορύφωση.

5. Η στάση στο σεξ επηρεάζει τη διέγερση

Ανάλογα με τη στάση που θα επιλέξει το ζευγάρι στο σεξ, διαφέρει το επίπεδο διέγερσης της κλειτορίδας, άρα και τις πιθανότητες επίτευξης του οργασμού.

Διαβάστε επίσης:

Ποια σημεία του γυναικείου σώματος είναι πιο ευαίσθητα στο ερωτικό άγγιγμα