ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μέγεθος πέους ανά τον κόσμο (χάρτης)

Οι άνδρες έχουν την τάση να ανταγωνίζονται μεταξύ τους όσον αφορά τα «προσόντα» τους και φαίνεται πως η μάχη δεν γνωρίζει... σύνορα!

Μέγεθος πέους ανά τον κόσμο (χάρτης)

Το μέγεθος του ανδρικού μορίου είναι ένα πολυσυζητημένο και πολυμελετημένο θέμα, δυστυχώς όμως υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί στην επιστημονική προσέγγισή του.

5ab31dca27263a4aa7a03cee9e98fdee L

Αρχικά, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι μέτρησης (π.χ. αυτο-αναφορά, μέτρηση από κλινικό ερευνητή) που δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους. Επίσης, το υπό μελέτη δείγμα μπορεί να μην είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό, καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο ζήτημα και αρκετοί άνδρες –κυρίως όσοι νιώθουν ανασφαλείς για τα προσόντα τους– ίσως δεν είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε σχετικές έρευνες.

Παρ' όλα αυτά, τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι παρατηρούνται σημαντικές διαφορές στο μέγεθος του πέους μεταξύ των διαφόρων χωρών.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

penis size greece

Η χώρα μας φαίνεται να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην κλίμακα, με το μέσο μήκος να είναι τα 12,18 εκατοστά.

Τι ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο

penis size worldwide

Πατήστε επάνω στην εικόνα και επιλέξτε με το ποντίκι μια χώρα για να δείτε σε ποια κλίμακα κατατάσσεται.

Μία θεωρία που εξηγεί πιθανώς γιατί παρατηρούνται σημαντικές διαφορές ανάμεσα στους πληθυσμούς διαφορετικών ηπείρων –για παράδειγμα, η διαφορά είναι σημαντική ανάμεσα στις αφρικανικές και τις ασιατικές χώρες– είναι η διαδικασία της εξέλιξης, η οποία υποδεικνύει ότι η ανάπτυξη του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος καθορίστηκε από τη διαθεσιμότητα ανδρών και γυναικών, άρα και από τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους άνδρες κάθε μικρής κοινότητας.

Διαβάστε επίσης:

Όταν το υπερβολικό ανδρικό μέγεθος είναι "ασύμβατο" με τον γυναικείο κόλπο...
Οι 4 συχνότερες ερωτήσεις για το μέγεθος του ανδρικού μορίου
Μπορεί το πολύ σεξ να επηρεάσει το βάθος του κόλπου;
Το μέγεθος μετράει; 33 γυναίκες απαντούν! (βίντεο)
Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος του πέους... Ο "κύκλος ζωής" του ανδρικού μορίου