ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Journal of Sexual Medicine: 105 γυναίκες περιγράφουν το «τέλειο» πέος

Journal of Sexual Medicine: 105 γυναίκες περιγράφουν το «τέλειο» πέος

Ελβετοί ερευνητές ζήτησαν από 105 γυναίκες να αξιολογήσουν ποιες παραμέτρους θεωρούν πιο σημαντικές και τι θεωρούν «ελκυστικό» όσον αφορά το ανδρικό μόριο. Οι απαντήσεις τους θα σας εκπλήξουν! Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Αρκετοί άνδρες –αν όχι όλοι– έχουν ανασφάλειες όσον αφορά το μόριό τους και συγκεκριμένα το μέγεθός του. Σίγουρα κανείς δεν θα παραπονιόταν να είχε μερικούς πόντους παραπάνω, φαίνεται όμως ότι οι γυναίκες έχουν άλλα κριτήρια ώστε να χαρακτηρίσουν «όμορφα» τα γεννητικά όργανα του άνδρα!

Η γενική αισθητική παρουσία φάνηκε να είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τις γυναίκες, ενώ στη δεύτερη θέση κατέταξαν οι συμμετέχουσες την όψη των τριχών και της επιδερμίδας γύρω από το πέος.

Το πάχος (περίμετρος) του πέους βρέθηκε στην τρίτη θέση, ενώ –παραδόξως– το μήκος του πέους βρέθηκα αρκετά χαμηλά στη λίστα των... προτεραιοτήτων, καθώς ήταν ο έκτος σημαντικότερος παράγοντας για τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη.

5ab31dca27263a4aa7a03cee9e98fdee L Δείτε κι αυτό:
Μέγεθος πέους ανά τον κόσμο (χάρτης)

Το κριτήριο που βρέθηκε τελευταίο στη λίστα ήταν το σχήμα και η θέση του ανοίγματος της ουρήθρας, απ' όπου απομακρύνονται τα ούρα. Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ποια γυναίκα θα έδινε σημασία σε κάτι τέτοιο, ωστόσο για κάποιους από τους άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη ως «μοντέλα» η παράμετρος αυτή θεωρείται σημαντική, καθώς είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αντιμετώπιση του υποσπαδία, πάθηση στην οποία η ουρήθρα βρίσκεται σε λάθος θέση, είτε στον κορμό είτε στη βάση του πέους αντί για το άκρο του.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ορισμένοι άνδρες που έχουν υποβληθεί σε τέτοιου είδους επέμβαση θεωρούν πως η όψη του μορίου τους δεν είναι φυσιολογική μετά το χειρουργείο –ακόμη κι όταν οι επαγγελματίες υγείας αξιολογούν το αποτέλεσμα ως απόλυτα ικανοποιητικό– οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν πόσο σημαντικές θεωρούν οι ίδιες οι γυναίκες διάφορες μεμονωμένες αισθητικές παραμέτρους των ανδρικών γεννητικών οργάνων.

Επίσης, ερευνήθηκε κατά πόσο οι γυναίκες σε γενικές γραμμές αντιλαμβάνονται το εγχειρισμένο μόριο ως εξίσου φυσιολογικό με αυτό ενός άνδρα που δεν έχει υποβληθεί σε επέμβαση και ποιοι δείκτες μπορούν να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια εάν ένα ανδρικό πέος θεωρείται φυσιολογικό.

Στη μελέτη συμμετείχαν 105 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών (16-20, 25-30 και 40-45) και 20 άνδρες, 10 εκ των οποίων είχαν υποβληθεί σε επέμβαση διόρθωσης του υποσπαδία. Οι γυναίκες έπρεπε να αξιολογήσουν οκτώ διαφορετικές παραμέτρους που αφορούσαν στην εμφάνιση των ανδρικών γεννητικών οργάνων, όπως το πάχος και το μήκος του πέους, η όψη των όρχεων και η όψη της τριχοφυΐας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η θέση του ανοίγματος της ουρήθρας βρέθηκε τελευταία στη λίστα και παράλληλα οι γυναίκες φάνηκε σε γενικές γραμμές να θεωρούν εξίσου «φυσιολογικό» το πέος των εγχειρισμένων ανδρών όσο και των ανδρών που δεν είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα υποσπαδία.

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί να «αναγεννηθεί» ο παρθενικός υμένας;
Η επιστήμη του ανδρικού πολλαπλού οργασμού...
Οι λόγοι που λένε "OXI" στο σεξ άνδρες και γυναίκες

Journal of Sexual Medicine: 105 γυναίκες περιγράφουν το «τέλειο» πέος

BEST OF NETWORK

Ξημέρωσε...νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Σεισμός Ελασσόνα: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτήρια - Προς κατεδάφιση το σχολείο και 150 σπίτια

Ένοπλες Δυνάμεις: Συμμαχίες - «θηλιά» στο λαιμό του Ερντογάν - Οργή για τα νέα όπλα της Ελλάδας

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία της Αττικής: «Ξεμένουν» από ΜΕΘ, ποια θα λειτουργούν ως Covid

Γιατί η κυβέρνηση απέρριψε τη λύση του καθολικού lockdown - Όλο το παρασκήνιο

Survivor: Δεν ξανάγινε! Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια – Ξέσπασε σε κλάματα η Μαριαλένα (video)

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας αυτή την εβδομάδα - Τι θα γίνει το Πάσχα

Δημήτρης Λιγνάδης: Το πόρισμα της έρευνας από το σπίτι του - Έρχονται νέες καταθέσεις μαρτύρων

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης μετά τα νέα μέτρα - Τι θα κρίνει το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

SMS στο 13033: Πώς θα μετακινούμαστε για καταστήματα, άθληση και φροντίδα ηλικιωμένου

Άγρια δολοφονία: Πατέρας σκότωσε με 20 σφαίρες την κόρη επειδή δεν του είπε πού είναι η πρώην του

Σεισμός Ελασσόνα – Άκης Τσελέντης: Οι μετασεισμοί θα συνεχίζονται για μήνες – Γιατί ανησυχεί