ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα 5 κορυφαία sex tips του γιατρού

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε για να προστατεύσετε την υγεία σας και να απολαύσετε το σεξ στο μέγιστο βαθμό!

Τα 5 κορυφαία sex tips του γιατρού

Η Δρ Πίξι ΜακΚέννα δίνει πέντε βασικές σεξουαλικές συμβουλές σε άντρες και γυναίκες, δίνοντας κυρίως έμφαση στους κινδύνους της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφύλαξη.

Οι συμβουλές της ειδικού

1. Μην αμελείτε σημάδια στυτικής δυσλειτουργίας

Οι άντρες συχνά ντρέπονται να μιλήσουν για τυχόν προβλήματα στύσης που αντιμετωπίζουν. Ωστόσο, η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά ένδειξη για υποκείμενη διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος.

2. Κάντε εξετάσεις εάν πράξατε ριψοκίνδυνα

Η απουσία συμπτωμάτων δεν σημαίνει απουσία ασθένειας. Μερικά από τα πιο κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως τα κονδυλώματα και ο έρπης των γεννητικών οργάνων, μπορεί να μην εμφανίσουν ποτέ συμπτώματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μεταδοθούν σε έναν επόμενο σεξουαλικό σύντροφο. Ριψοκίνδυνες συμπεριφορές, όπως το σεξ χωρίς προφυλακτικό, πρέπει να συνοδεύονται από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

3. Χειριστείτε το προφυλακτικό με προσοχή

Η έκθεση του προφυλακτικού στο φως του ήλιου, η αυξημένη πίεση και η υψηλή θερμοκρασία όταν βρίσκεται στην τσέπη του παντελονιού μπορεί να το καταστρέψουν. Φροντίστε να κοιτάτε την ημερομηνία λήξης πριν το χρησιμοποιήσετε και ανοίγετε τη συσκευασία πάντα με το χέρι και όχι με τα δόντια.

4. Αποφύγετε τη «μέθοδο της έγκαιρης απόσυρσης»

Η έγκαιρη απομάκρυνση του άντρα πριν την εκσπερμάτιση δεν εξασφαλίζει μηδενικό κίνδυνο εγκυμοσύνης και μετάδοσης κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.

5. Προσοχή και στο στοματικό σεξ

Η χρήση προφυλακτικού κατά το στοματικό σεξ είναι δυστυχώς εξαιρετικά σπάνια αλλά εξίσου απαραίτητη με τη χρήση κατά την κολπική διείσδυση. Τα χλαμύδια, η γονόρροια, η ηπατίτιδα και η σύφιλη είναι μερικά από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορούν να μεταδοθούν με το στοματικό σεξ.

Διαβάστε επίσης:

Ο νούμερο 1 λόγος που οι γυναίκες αρνούνται το σεξ

Μέγεθος πέους: Ποιο είναι το «ιδανικό» για σχέση και ποιο για one night stand!

Smoothie για τέλειο σεξ! Δείτε τι περιέχει (γράφημα)

Γιατί πρέπει πάντα να πηγαίνετε τουαλέτα μετά το σεξ