ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πεϊκές προθέσεις: Είναι η οριστική λύση στο πρόβλημα στύσης;

Ο αριθμός των ανδρών που εμφανίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας διαρκώς αυξάνεται.

Πεϊκές προθέσεις: Είναι η οριστική λύση στο πρόβλημα στύσης;

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνδρες στην Ευρώπη και εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας αναμένεται να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία μέχρι το 2025.

Μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα στύσης, σε όσους άνδρες δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, προσφέρει η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης.

Η πεϊκή πρόθεση είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αποτελείται από τρία τμήματα. Δυο κυλίνδρους, δεξαμενή νερού και την αντλία ελέγχου και τοποθετείται κάτω από το δέρμα κατά μήκος του πέους.

Δίνει μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης και ικανοποίηση στους άνδρες, αλλά και στις συντρόφους τους σε ποσοστό πάνω από 93%, σε σχέση με τις άλλες θεραπείες.

Η υπεροχή της πεϊκής πρόθεσης, έναντι των άλλων θεραπευτικών επιλογών οφείλεται στα εξής:

-Είναι η μοναδική θεραπεία που επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, καθώς η στύση επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Δεν απαιτεί δηλαδή αναμονή του άνδρα, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα από το στόμα και τις πεϊκές ενέσεις.
-Η στύση διατηρείται για όσο διάστημα επιθυμεί ο άνδρας.
-Η εκσπερμάτιση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά.

Τοποθέτηση και λειτουργία της πεϊκής πρόθεσης

Η τοποθέτηση της πεϊκής πρόθεσης γίνεται από εκπαιδευμένους χειρουργούς-ουρολόγους με μια απλή επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται με ραχιαία νάρκωση (από τη μέση και κάτω).

Η διάρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνά τη μία ώρα και απαιτείται νοσηλεία μόλις μιας ημέρας στο νοσοκομείο. Η επέμβαση δεν εγκυμονεί σχεδόν κανένα κίνδυνο, όπως και η χρήση της.

Τριάντα ημέρες μετά την τοποθέτηση, ο άνδρας μπορεί να ενεργοποιήσει την πεϊκή πρόθεση, ασκώντας ελαφρά πίεση στην αντλία ελέγχου, η οποία είναι τοποθετημένη εντός του οσχέου. Αμέσως μετά την ερωτική επαφή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χαλαρώνει και πάλι το πέος.

Διαβάστε επίσης:

Στυτική δυσλειτουργία: Ποια είναι τα συχνότερα αίτια, πώς αντιμετωπίζεται

Δόντια και στυτική δυσλειτουργία: Πώς συνδέονται