ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σεξ: Οι επιστημονικές έρευνες που ξεχωρίσαμε το 2015

Μία ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και είναι καιρός να ανακεφαλαιώσουμε τι μάθαμε μέσα στο 2015!

Σεξ: Οι επιστημονικές έρευνες που ξεχωρίσαμε το 2015

Οι ειδήσεις που έφτασαν στις οθόνες μας πολλές, αυτές που έχουμε συγκρατήσει όμως λίγες...

Παρακάτω θα δείτε ποιες ήταν οι νέες επιστημονικές εξελίξεις στο πεδίο της ανθρώπινης σεξουαλικότητας για τη χρονιά που πέρασε.

1. Η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ για τον άντρα

548dd070f8d24652a6ba25134703e6bc L

Η στάση που θα επιλέξει το ζευγάρι στο σεξ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πώς απολαμβάνουν περισσότερο ή δύο σύντροφοι την ερωτική επαφή, πώς θα αποφύγουν ενοχλητικούς πόνους στη μέση και τα γόνατα ή απλώς πώς... βολεύονται καλύτερα!

Δυσάρεστα είναι όμως τα νέα που έρχονται από μια έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Urology, καθώς καταδεικνύει πως μία από τις αγαπημένες –εάν όχι η αγαπημένη– στάσεις των γυναικών είναι στην πραγματικότητα η πιο επικίνδυνη για το σύντροφό τους!

Η λεγόμενη «στάση της καουμπόισσας», με τη γυναίκα από πάνω, ευθύνεται για το 50% των καταγεγραμμένων περιστατικών κατάγματος του πέους στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Στον αντίποδα, η «στάση του σκύλου», με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα γόνατά της, ευθύνεται για ποσοστό 29% των τραυματισμών κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ η παραδοσιακή και πολλάκις δοκιμασμένη «ιεραποστολική στάση», με τον άντρα από πάνω, οδηγεί σε τραυματισμό μόλις στο 21% των περιπτώσεων.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ο άντρας αδυνατεί να αποφύγει επίπονες κινήσεις όταν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω και στηρίζει όλο το σωματικό της βάρος επάνω στο ανδρικό μόριο. Ωστόσο, εάν ο άντρας έχει τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, είναι πιο πιθανό να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού ή να υποστεί μόνο έναν ακίνδυνο μικροτραυματισμό, διακόπτοντας την κίνηση του γυναικείου σώματος από την πρώτη κιόλας ενόχληση.

Οι ερευνητές μελέτησαν και αξιολόγησαν 42 επιβεβαιωμένα περιστατικά κατάγματος πέους, τα οποία καταγράφηκαν σε τρία νοσοκομεία στην πόλη Καμπίνας της Βραζιλίας σε διάστημα 13 ετών, ώστε να ανακαλύψουν ποια ήταν η αρχική αιτία του τραυματισμού.

Οι μισοί από τους άντρες που υπέστησαν κάταγμα είχαν δηλώσει ότι άκουσαν ένα χαρακτηριστικό «κρακ» και στη συνέχεια εκδηλώθηκε στο μόριό τους οίδημα και πόνος. Δύο από τους άντρες απέκτησαν σοβαρά προβλήματα στύσης μετά τον τραυματισμό.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το κάταγμα πέους είναι επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι όμως ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος τραυματισμού.

2. Σεξ σε νεαρή ηλικία: Οι 3 παράγοντες που επηρεάζουν τους εφήβους

9c8456735d6729edd52306ec942a7e85 L

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνεχώς ότι το σεξ σε νεαρή ηλικία είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Λίγες είναι όμως οι μελέτες που κοιτούν πέρα από τα στατιστικά και εστιάζουν στους παράγοντες που εξηγούν τις τάσεις αυτές.

Σύμφωνα με τρεις επιμέρους επιστημονικές μελέτες, τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που ενθαρρύνουν τους εφήβους να αναζητήσουν τις πρώτες τους σεξουαλικές επαφές.

Οι παράγοντες αυτοί είναι: το περιβάλλον, η ηλικία του ερωτικού συντρόφου και η αντιληπτή υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον.

Μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι και παρουσιάστηκε σε συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας (APHA) κατέδειξε ότι οι έφηβοι 14-16 ετών που κάνουν σεξ έχουν την τάση να πιστεύουν ότι και οι φίλοι τους κάνουν σεξ, ακόμη κι αν αυτό δεν ισχύει. Οι συμμετέχοντες φάνηκε επίσης να υπερεκτιμούν πόσοι από τους φίλους τους έχουν πράγματι κάνει σεξ. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων μπορεί να επηρεαστεί άμεσα από το τι πιστεύουν ότι κάνουν οι συνομήλικοί τους. Στην εν λόγω μελέτη συμμετείχαν 950 έφηβοι από 17 διαφορετικά σχολεία στο Κεντάκι και το Οχάιο.

Για τα νεαρά κορίτσια, η ηλικία του συντρόφου αποδεικνύεται καθοριστική για τις σεξουαλικές επιλογές. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, τα νεαρά κορίτσια που συνάπτουν σχέση με αρκετά μεγαλύτερα αγόρια είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν σεξ, δηλώνει ο καθηγητής ψυχολογίας Harold Leitenberg από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ. Η μελέτη που δημοσίευσε ο καθηγητής στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior κατέδειξε ότι, από τα 4.201 κορίτσια ηλικίας 13-17 ετών, είχαν ήδη κάνει σεξ στα 11 ή τα 12 κυρίως όσες είχαν συνάψει σχέση με αγόρι πέντε ή και περισσότερα χρόνια μεγαλύτερο. Η πρώτη σεξουαλική επαφή σε μικρή ηλικία φάνηκε να συσχετίζεται και με προβλήματα συμπεριφοράς (π.χ. κατάχρηση αλκοόλ, χρήση ναρκωτικών ουσιών, αδικαιολόγητες απουσίες από το σχολείο).

Αν και το σεξ σε νεαρή ηλικία δεν είναι πάντοτε αποτρέψιμο, ο κίνδυνος που συνεπάγεται για την υγεία (π.χ. λοίμωξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα) μπορεί να μειωθεί χάρη στην καλή επικοινωνία με την οικογένεια. Οι συχνές συζητήσεις των παιδιών με τους γονείς για θέματα σεξουαλικής υγείας μπορεί να αποτρέψει τους εφήβους από επικίνδυνες συμπεριφορές. Ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Έμορυ ρώτησαν 552 σεξουαλικά ενεργούς εφήβους πόση υποστήριξη λαμβάνουν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και πόσο ανοιχτά συζητούν με τους γονείς τους. Οι έφηβοι που δήλωσαν ότι απολαμβάνουν την υποστήριξη της οικογένειάς τους ήταν πιο πιθανό να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο σεξ κι έτσι αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από κάποιο νόσημα ή να έρθουν αντιμέτωποι με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

3. Η μουσική που αυξάνει την καύση των θερμίδων στο σεξ

8a50edd66681dee197f103bca6c3f2f3 L

Μουσική που αυξάνει την καύση θερμίδων στη διάρκεια του σεξ, δημιούργησε ομάδα μουσικών για λογαριασμό μεγάλης αλυσίδας φαρμακείων στη Βρετανία.

Έμπνευση για τη σύνθεση της μουσικής αποτέλεσαν μελέτες που έδειξαν ότι το σεξ είναι ήπιας έντασης άσκηση και, όπως όλες οι ασκήσεις, είναι πιο αποδοτικό όταν γίνεται μετά μουσικής.

Το μουσικό θέμα που ετοίμασαν έχει διάρκεια 22 λεπτών και 48 δευτερολέπτων, επειδή η ανάλυση των σεξουαλικών συνηθειών 2.000 ζευγαριών έδειξε ότι τόση είναι η μέση διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής, από το πρώτο φιλί έως τον οργασμό.

Όπως εξήγησαν, παρουσιάζοντας τη δημιουργία τους οι εκπρόσωποι της αλυσίδας Superdrug, η μουσική «έντυσε» τις κινήσεις του σεξ, όπως τις «χορογράφησε» ομάδα ειδικών στη φυσική κατάσταση, για να εξασφαλιστεί η μέγιστη καύση θερμίδων και έτσι η καλύτερη «γυμναστική» στο κρεβάτι.

Το μουσικό θέμα αρχίζει με «απαλή» εισαγωγή των 90 beats το λεπτό (bpm), συνεχίζει με τον σταθερό ρυθμό των 110 bpm και κορυφώνεται με ένα εκρηκτικό κρεσέντο με μπάσα, που έχει ρυθμό 130 bpm. Στη συνέχεια, γίνεται μία απότομη «πτώση» του ρυθμού στα 100 bpm που αντιστοιχεί στη χαλάρωση μετά τον οργασμό.

Προγενέστερη μελέτη έχει δείξει ότι οι άνδρες καίνε κατά μέσον όρο 4 θερμίδες όταν κάνουν σεξ (χωρίς μουσική) και οι γυναίκες 3, ένα όφελος που το σεξ μετά μουσικής αναμένεται να πολλαπλασιάσει.

4. Προβλήματα στύσης: Τι ρόλο παίζει η κακή σχέση με τη μαμά

4c0e7cda66a7f6955728e4e8f4741d21 L

Η σχέση ενός άντρα με τη μητέρα του επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά του στο σεξ.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, τα προβλήματα στο κρεβάτι είναι πιθανότερα και στους άντρες που αργούν να ερωτευτούν.

Στη μελέτη συμμετείχαν 960 άνδρες, ηλικίας 15 έως 88 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική ζωή τους και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διάρκεια του σεξ.

Ρωτήθηκαν επίσης για τη σχέση που είχαν με τη μητέρα τους και σε ποια ηλικία ερωτεύθηκαν για πρώτη φορά.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Charles, στην Πράγα, που πραγματοποίησαν τη μελέτη ήθελαν να εξακριβώσουν εάν αυτά μπορεί να σχετίζονται με τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτισης, που αποτελούν συνηθισμένα προβλήματα στους άντρες.

Όπως διαπίστωσαν, η ποιότητα της σχέσης με τη μητέρα είναι αλληλένδετη με την ηλικία του πρώτου έρωτα, ενώ αυτά τα δύο με τη σειρά τους φαίνεται να επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικών προβλημάτων αργότερα στη ζωή.

Στην πραγματικότητα, οι άντρες που είχαν ερωτευτεί για πρώτη φορά νωρίς στη ζωή τους είχαν καλύτερη βαθμολογία σε ειδικά ερωτηματολόγια στυτικής λειτουργίας σε σύγκριση με όσους είχαν αργήσει να ερωτευθούν.

Οι ίδιοι άντρες είχαν και αυξημένες πιθανότητες να αναφέρουν πως είχαν καλή σχέση με τη μητέρα τους.

Όσοι, όμως, ανέφεραν πως είχαν κακή σχέση με τη μητέρα τους, όχι μόνο άργησαν να ερωτευτούν για πρώτη φορά, αλλά είχαν και αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόωρη εκσπερμάτιση και/ή στυτική δυσλειτουργία.

Όσον αφορά τους άντρες οι οποίοι ουδέποτε είχαν ερωτευθεί, αυτοί είχαν τις περισσότερες πιθανότητες απ' όλους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και να παρουσιάζουν πρόωρη εκσπερμάτιση (ως πρόωρη θεωρείται η εκσπερμάτιση που συμβαίνει μέσα σε λιγότερο ένα λεπτό από την είσδυση του πέους στον κόλπο).

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι συσχετίσεις αυτές, οι οποίες παρατηρήθηκαν μόνο στους ετεροφυλόφιλους εθελοντές, θα μπορούσαν να οφείλονται σε ενδοψυχικές συγκρούσεις που «στιγματίζουν» τους άντρες όταν είναι μικροί και τους ακολουθούν με το πέρασμα του χρόνου, προκαλώντας τους τελικά σωματικά συμπτώματα.

Δεν είναι πάντως οριστικό ότι οι τραυματικές οικογενειακές σχέσεις της παιδικής ηλικίας μπορεί να επηρεάσουν την σεξουαλική λειτουργία.

5. Ποια είναι η ιδανική διάρκεια στο σεξ;

cd0ba7b5ce3f6cb1008f2ebf42163736 L

Αρκετοί άντρες αναρωτιούνται αν η σύντροφός τους είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις τους στο σεξ, όμως ντρέπονται να ρωτήσουν ευθέως...

Πιο συγκεκριμένα, μια συχνή απορία είναι αν οι αντοχές τους είναι επαρκείς ώστε η σύντροφός τους να καταφέρει να φτάσει στην κορύφωση και γενικώς να απολαύσει την ερωτική επαφή.

Προκειμένου να δώσουν απάντηση στο ερώτημα αυτό, χωρίς να χρειαστεί το ζευγάρι να υποστεί την αμηχανία που συνοδεύει μια τέτοια συζήτηση, οι ερευνητές αποφάσισαν να ρωτήσουν 152 ζευγάρια ποια θεωρούν πως είναι η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών και της σεξουαλικής πράξης.

Ζητήθηκε επίσης από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν ποια είναι η πραγματική διάρκεια των προκαταρκτικών και της σεξουαλικής πράξης στη δική τους ερωτική ζωή και ποια πιστεύουν πως είναι η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών και της σεξουαλικής πράξης για τον/την σύντροφό τους. Τέλος, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν ποια πιστεύουν ότι είναι η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών και της σεξουαλικής πράξης για το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών και των γυναικών.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Research.

Αποτελέσματα:

- Η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών ήταν η ίδια για άντρες και γυναίκες.

- Η ιδανική διάρκεια της σεξουαλικής πράξης για τους άντρες ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι για τις γυναίκες.

- Η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών και της σεξουαλικής πράξης ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική διάρκεια προκαταρκτικών και σεξουαλικής πράξης τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες.

- Οι γυναίκες θεώρησαν ότι ο σύντροφός τους επιθυμεί τα προκαταρκτικά και η σεξουαλική πράξη να διαρκούν πολύ λιγότερο απ' ό,τι δήλωσαν οι ίδιοι. Δεν παρατηρήθηκε κάτι αντίστοιχο για τους άντρες συμμετέχοντες.

- Και τα δύο φύλα φάνηκε να πιστεύουν σε λανθασμένα στερεότυπα όσον αφορά τις επιθυμίες των αντρών, όχι όμως των γυναικών –οι συμμετέχοντες θεώρησαν πως οι άντρες επιθυμούν τα προκαταρκτικά και η σεξουαλική πράξη να διαρκούν λιγότερο απ' ό,τι δήλωσαν οι άντρες συμμετέχοντες ότι επιθυμούν στην πραγματικότητα.

- Οι αντιλήψεις τόσο των αντρών όσο και των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη για τη διάρκεια που θεωρεί ιδανική ο/ή σύντροφος φάνηκε να επηρεάζονται αρκετά από στερεότυπα και προσωπικές πεποιθήσεις.

Αν και οι ερευνητές δεν μιλούν με αριθμούς, τα παραπάνω δείχνουν τις τάσεις και τα στερεότυπα που επικρατούν όσον αφορά το «ιδανικό» σεξ.

Για να μη χρειάζεται λοιπόν να κάνουν υποθέσεις ή να ταλαιπωρούνται από αμφιβολίες, οι δύο σύντροφοι θα πρέπει απλώς να συζητήσουν μεταξύ τους τι προτιμούν στο σεξ!

6. Η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση αντρών και γυναικών

a6580bf3fe917b00bb40beaad19fd95e L

Θα περίμενε κανείς οι σεξουαλικές φαντασιώσεις των γυναικών να απέχουν πολύ από αυτές των αντρών. Επίσης, όταν μιλάμε για φαντασιώσεις, το μυαλό μας πάει συνήθως σε ακραία σενάρια που δεν ανταποκρίνονται και πολύ στην πραγματική σεξουαλική μας ζωή.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine καταρρίπτει τα δύο αυτά παγιωμένα στερεότυπα.

Αρχικά, η συχνότερη φαντασίωση για τους άντρες και τις γυναίκες είναι η ίδια και μάλιστα δεν αφορά σε σεξουαλικές συνευρέσεις υπό... περίεργες συνθήκες.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ που εκπόνησαν τη σχετική μελέτη διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άντρες και οι περισσότερες γυναίκες περιγράφουν την κυρίαρχη σεξουαλική τους φαντασίωση ως εξής: «Θέλω να νιώσω ρομαντικά συναισθήματα σε μια σεξουαλική σχέση».

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, από τα 1.516 άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη και τις 55 διαφορετικές σεξουαλικές φαντασιώσεις που τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν, το συντριπτικό 88% των αντρών δήλωσε πως επιθυμεί κυρίως το ρομαντισμό στο σεξ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν βέβαια μεγαλύτερο, συγκεκριμένα 92%.

Για τις γυναίκες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η τοποθεσία ήταν ο δεύτερος και ο τρίτος (αντίστοιχα) σημαντικότερος παράγοντας σε μια σεξουαλική φαντασίωση. Για τους άντρες, την τριάδα συμπληρώνουν οι φαντασιώσεις για το στοματικό σεξ και τη συνεύρεση με δύο γυναίκες ταυτόχρονα.

7. Το «φυσικό βιάγκρα» είναι ο χυμός από...

33d9126b59498aff423ad730e35b109b L

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερους άντρες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην σεξουαλική τους ζωή και οδηγώντας πολύ συχνά σε κατάθλιψη.

Τώρα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Foggia στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι ο χυμός από ένα καλοκαιρινό φρούτο έχει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα σε άντρες με στυτική δυσλειτουργία, καθώς περιέχει ένα συγκεκριμένο αμινοξύ, το οποίο αποδείχτηκε πως βελτιώνει σημαντικά τη ροή του αίματος στο πέος.

Στην σχετική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Urology, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο χυμός από καρπούζι είναι εκείνος που βοηθάει τους άντρες με στυτική δυσλειτουργία με τρόπο παρόμοιο με εκείνον του γνωστού βιάγκρα.

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 24 αντρών με μέσο όρο ηλικίας τα 57 έτη, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με στυτική δυσλειτουργία. Τους έδωσαν ένα συμπλήρωμα L-κιτρουλίνης σε δοσολογία 1,5 γραμμαρίων ανά 10 λίτρα νερού για έναν μήνα. Τον επόμενο μήνα έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο (placebo).

Η κιτρουλίνη, η οποία περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο καρπούζι, είναι γνωστό ότι αυξάνει τη ροή του αίματος με τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, με τρόπο παρόμοιο με αυτό που κάνει το βιάγκρα.

Διαπίστωσαν ότι οι 12 από τους 24 συμμετέχοντες είχαν σημαντική βελτίωση στο πρόβλημα στυτικής δυλειτουργίας τους, όταν έπαιρναν το συμπλήρωμα L-κιτρουλίνης. Αντίθετα, όταν έπαιρναν το placebo, μόλις 2 στους 24 έδειξαν κάποια βελτίωση, κάτι που υποδεικνύει ότι το δικό τους θέμα ήταν περισσότερο ψυχολογικό.

«Αν και λιγότερο αποτελεσματική από αναστολείς ενζύμων φωσφοδιεστεράσης τύπου 5, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η L-κιτρουλίνη αποδείχτηκε ότι είναι ασφαλές και καλά αποδεκτό συμπλήρωμα από τους ασθενείς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συγγραφείς της έρευνας.

Πολλοί άντρες με προβλήματα στύσης αποφεύγουν να παίρνουν βιάγκρα λόγω κόστους και επειδή έχει κάποιες παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους. Από την άλλη πλευρά, το καρπούζι είναι πιο εύπεπτο από τα συμπληρώματα L-κιτρουλίνης σε μορφή χαπιών, αφού αυτά μπορεί να προκαλέσουν ναυτία και διάρροια.

Αυτή η έρευνα έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχη του 2008 από το πανεπιστήμιο Texas A&M, όπου ερευνητές διαπίστωσαν ότι το καρπούζι περιέχει συστατικά που έχουν επιδράσεις στο σώμα αντίστοιχες με εκείνες του βιάγκρα, ενώ μπορεί ακόμα και να αυξήσει τη λίμπιντο του ατόμου.

Παρά το γεγονός ότι το καρπούζι δεν επικεντρώνει τη «δράση» του σε ένα συγκεκριμένο όργανο, όπως το Viagra, εντούτοις μπορεί να δώσει παρόμοια αποτελέσματα χωρίς τις παρενέργειες του φαρμάκου. Αυτό μπορεί να είναι καλή είδηση για τους άνδρες που δεν μπορούν να πάρουν με ασφάλεια φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, αν έχουν καρδιακά προβλήματα, υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση, ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου, προβλήματα στα μάτια, σοβαρή ηπατική νόσο και νεφρική νόσο.

8. Αυτό είναι το μέσο μέγεθος του πέους

2910f0f51d342593cf60a6ade7ff56c8 L


Απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί πολλούς άνδρες και σχετίζεται με το αν το πέος τους έχει ιδανικό μήκος δίνει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King's College) του Λονδίνου, με επικεφαλής τον ψυχίατρο Ντέβιντ Βιλ εξέτασαν ενδελεχώς το ζήτημα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέχρι σήμερα- και διαπίστωσαν ποιο είναι το μέσο μέγεθος του ανδρικού μορίου σε στύση.

Όταν το ανδρικό όργανο βρίσκεται σε στύση έχει κατά μέσο όρο μήκος 13,12 εκατοστά.

Οι επιστήμονες έψαξαν όλες τις σχετικές δημοσιευμένες μελέτες που περιλάμβαναν μετρήσεις ανδρικών γεννητικών οργάνων κάθε φυλής και κάθε ηλικίας. Οι δειγματοληπτικές μετρήσεις αφορούσαν συνολικά 15.521 άνδρες και έχουν γίνει από ιατρικό προσωπικό (αλλιώς μόνος του ο καθένας μπορεί να έβαζε κάτι παραπάνω...).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο μήκος του χαλαρού -χωρίς στύση- πέους είναι 9,16 εκατοστά. Στους 100 άνδρες, μόνο οι πέντε έχουν πέος άνω των 16 εκατοστών, ενώ επίσης μόνο οι πέντε έχουν πέος μικρότερο των δέκα εκατοστών.

Δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους και σε άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος ή το βάρος. Το μόνο σίγουρο, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι αν ένας άνδρας έχει μεγάλο πέος, θα φοράει και μεγάλο νούμερο παπούτσι (αλλά δεν ισχύει κατ' ανάγκη το αντίθετο).

Η νέα μελέτη (μετα-ανάλυση) δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό ουρολογίας BJU International, σύμφωνα με το Science. Οι ερευνητές επεσήμαναν πως μερικοί άνδρες αγχώνονται τόσο πολύ με το μήκος του πέους τους, που πάσχουν από μια ψυχολογική πάθηση, η οποία λέγεται «δυσμορφική διαταραχή σώματος». Σύμφωνα με τους ερευνητές, μόνο οι μισοί άνδρες (το 55%) είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του γεννητικού οργάνου τους.

«Πιστεύουμε ότι τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν τους γιατρούς να διαβεβαιώσουν την μεγάλη πλειονότητα των ανδρών πως το μέγεθος του πέους τους βρίσκεται εντός φυσιολογικών πλαισίων», τόνισε ο Ντέιβιντ Βιλ. Όπως είπε, το πρόβλημα των ανδρών βρίσκεται κατά βάση στο κεφάλι τους, καθώς «τείνουν να υποεκτιμούν το μέγεθός του πέους τους, ενώ φαίνεται να έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με το μέγεθος του πέους των άλλων ανδρών».

Γι' αυτό, εν μέρει, όπως τόνισαν οι επιστήμονες, φταίνε οι προσεκτικά επιλεγμένοι -και «προικισμένοι»- άνδρες που πρωταγωνιστούν στις ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Για παράδειγμα, στην πραγματικότητα μόνο το 2% των ανδρών έχει πέος 18 εκατοστών, αλλά στις ταινίες ενηλίκων το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.

9. Δεν θα πιστεύετε ποια είναι τα μεγαλύτερα σεξουαλικά φετίχ!

0e75a393f36d73a1ab13c95cfd14ef09 L

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μπολόνια επιχείρησαν να εντοπίσουν τα σεξουαλικά φετίχ που έχουν απήχηση στους περισσότερους ανθρώπους, προκειμένου τα ευρήματά τους να αποτελέσουν βάση για μελλοντικές έρευνες σχετικά με την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου στα σεξουαλικά ερεθίσματα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, επικοινώνησαν ηλεκτρονικά με πάνω από 5.000 ανθρώπους, χωρισμένους σε 381 επιμέρους «γκρουπ συζήτησης» επάνω σε διάφορα θέματα γύρω από το σεξ, όπως είναι οι απόκρυφες σεξουαλικές φαντασιώσεις και τα «φετίχ» που μπορεί να έχει κάποιος και το οποίο τον/την διεγείρει ιδιαιτέρως σεξουαλικά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του σώματος, το 47% των συμμετεχόντων είχε σεξουαλικό φετίχ με τα πόδια ή τα δάχτυλα των ερωτικών τους συντρόφων.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν επίσης αντικείμενα που οι άνδρες και οι γυναίκες θεωρούν «σέξι» και είδαν σχεδόν τα 2/3 των συμμετεχόντων (64%) να σημειώνουν ότι τα ψηλά τακούνια και οι μεγάλες μπότες τους διεγείρουν σεξουαλικά.

Υπήρχαν, όμως, και κάποιες πιο «ιδιαίτερες» απαντήσεις. Για παράδειγμα, 150 άνδρες και γυναίκες είπαν ότι πιστεύουν ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ένα πολύ σέξι αντικείμενο, ενώ δύο γυναίκες παραδέχτηκαν ότι οι βηματοδότες τις κάνουν να σκέφτονται το σεξ!

Και ενώ τα στηθοσκόπια ήταν αναμενόμενο να εμφανιστούν στις απαντήσεις (έστω και σε ποσοστό 1%), καθώς αποτελούν μέρος μιας διαδεδομένης σεξουαλικής φαντασίωσης (γιατρός, νοσοκόμα κ.λπ.), σίγουρα δεν περιμένατε ότι ορισμένοι συμμετέχοντες απάντησαν ότι τους διεγείρουν ερωτικά οι καθετήρες!

Από εκεί και πέρα, το 12% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι διεγείρεται με τα εσώρουχα και το 5% με τους μυς του σώματος.

Άλλο ένα 7% απάντησε ότι θεωρεί ερωτικά τα μαλλιά, το 4% τα τατουάζ, το 3% τον αφαλό και τα στήθη και το 2% το στόμα, τα χείλη και τους γλουτούς.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση International Journal of Impotence Research: The Journal of Sexual Medicine.

10. Η πρώτη επιστημονική έρευνα για το «ψιθυριστό πορνό»!

964e57fba4a1c7ecafb96e3b40440de4 L

Πολυαναμενόμενα ερευνητικά δεδομένα έρχονται επιτέλους στο φως και αποκαλύπτουν όλα όσα θέλετε να μάθετε...

Η πρώτη επιστημονική έρευνα σχετικά με την Αυτόνομη Αισθητηριακή Απόκριση του Μεσημβρινού (Autonomous Sensory Meridian Eesponse - ASMR), φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από κάποιους ως «ψιθυριστό πορνό» (whisper porn), είναι γεγονός!

Για τους λάτρεις της ASMR, το άκουσμα της ψιθυριστής φωνής επιφέρει μια γλυκιά αίσθηση μουδιάσματος, μια ανεπαίσθητη ευφορία που προκαλεί ρίγος στη ραχοκοκαλιά και ευχάριστη ανατριχίλα στο δέρμα.

Δεκάδες είναι τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά σχετικά με την ASMR και μάλιστα έχουν αποσπάσει χιλιάδες views. Μέχρι σήμερα όμως οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί.

Οι ψυχολόγοι Emma L. Barratt και Nick J. Davis από το Πανεπιστήμιο του Σουόνσι έκαναν δειλά-δειλά τα πρώτα βήματα προς τη βαθύτερη κατανόηση του φαινομένου, δημοσιεύοντας τη μελέτη τους στην επιθεώρηση PeerJ.

Η Barratt δηλώνει πως η τρομακτική εξάπλωση και δημοτικότητα του θέματος ήταν επαρκή κίνητρα για να πεισθούν οι ερευνητές ότι έπρεπε να μελετηθεί εκτενέστερα η ASMR.

Η μελέτη βασίστηκε, εν μέρει, σε καταγραφή μελών της κοινότητας της ASMR. Σχεδόν 500 άτομα, χρήστες του Facebook και του Reddit που συμμετέχουν σε ομάδες σχετικά με την ASMR, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειές τους όσον αφορά τη χρήση βίντεο για την ASMR, όπως γιατί βλέπουν τα βίντεο και σε ποια ερεθίσματα ανταποκρίνονται πιο έντονα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα στοιχεία αυτά και εντόπισαν τα συνηθέστερα ερεθίσματα που επιφέρουν την ευχάριστη αίσθηση: οι ψίθυροι ήταν το ερέθισμα που ανέφεραν οι περισσότεροι συμμετέχοντες, ενώ αρκετοί επίσης δήλωσαν πως απολαμβάνουν τα παιχνίδια ρόλων (αισθητικός, μασέρ κ.α.) και τις αργές, προσεκτικές κινήσεις, όπως το δίπλωμα μιας πετσέτας!

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν πως βλέπουν τα βίντεο για να χαλαρώσουν, να διώξουν το στρες και να κοιμηθούν πιο εύκολα. Μόλις το 5% δήλωσε πως βλέπει τα βίντεο ως μέσο επίτευξης της σεξουαλικής διέγερσης.

Στη μελέτη επισημαίνεται επίσης μια ενδιαφέρουσα σχέση ανάμεσα στην ASMR και δύο άλλα, γνωστότερα φαινόμενα, τη συναισθησία και η εμπειρία της ροής.

Συναισθησία ονομάζεται το νευρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα ερέθισμα που άπτεται μιας συγκεκριμένης αίσθησης (π.χ. ακοή) ενεργοποιεί μια άλλη αίσθηση (π.χ. όραση). Έτσι, ένα άτομο με συναισθησία μπορεί να «βλέπει» τα τους ήχους ή να «γεύεται» ένα χρώμα. Όπως η συναισθησία, έτσι και η ASMR μοιάζει να ενεργοποιεί πολλές αισθήσεις ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Διαπιστώθηκε μάλιστα πως το 5,9% των συμμετεχόντων έχει εκδηλώσει συμπτώματα συναισθησίας.

Όσο για την εμπειρία της ροής, πρόκειται για ένα φαινόμενο κατά το οποίο το άτομο «χάνεται», αποκόπτεται νοητικά και πνευματικά από τον πραγματικό κόσμο και απορροφάται σε μια δραστηριότητα. Συμβαίνει, για παράδειγμα, σε μουσικούς που εξασκούνται σε κάποιο μουσικό όργανο και δεν αντιλαμβάνονται πόσες ώρες έχουν περάσει ή δεν ακούνε το κουδούνι ή το τηλέφωνο που χτυπά. Όσοι εκτελούν την ASMR στα βίντεο, μοιάζουν να βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση ροής και την εμπειρία βιώνουν και όσοι βλέπουν τα βίντεο. Όσοι από τους συμμετέχοντες βίωσαν την εμπειρία της ροής φάνηκε να είναι και αυτοί που ανταποκρίνονται στα περισσότερα ερεθίσματα.

Καθώς η μελέτη των Barratt και Davis βασίστηκε μόνο σε άτομα που ενδιαφέρονται για την ASMR, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έρευνες προκειμένου να εξεταστεί γιατί κάποιοι βιώνουν τις συγκεκριμένες αισθήσεις ενώ άλλοι μένουν ανεπηρέαστοι.

Αξίζει επίσης να εξεταστεί βαθύτερα το γεγονός ότι κάποιο συμμετέχοντες δήλωσαν πως η ASMR τους βοηθά να απαλλαγούν από το χρόνιο πόνο και βελτιώνει τη διάθεσή τους.

11. Η Νο 1 σεξουαλική διαφωνία μεταξύ ανδρών και γυναικών

52b228f0357966c4c76ed93285463e88 L

Οι άνδρες και οι γυναίκες καταφέρνουν –παραδόξως– να συμφωνήσουν ή τουλάχιστον να καταλήξουν σε συμβιβασμούς σε πολλά θέματα που αφορούν το σεξ, όπως ποια είναι η ιδανική ώρα της ημέρας να προχωρήσουν σε ερωτικά παιχνίδια ή πόση ώρα πρέπει να διαρκούν τα προκαταρκτικά.

Νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Γκάλοπ αποκαλύπτει όμως ότι συνεχίζει να υπάρχει ένα «καυτό» ζήτημα που κάνει τα δύο φύλα να μην τα βρίσκουν με τίποτα!

Στόχος της δημοσκόπησης ήταν να εξεταστούν οι απόψεις ανδρών και γυναικών σε θέματα ηθικής στο σεξ, όπως οι προγαμιαίες σχέσεις και η πολυγαμία.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων έδειξαν ότι το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων αφορά στην πορνογραφία, καθώς το 43% των ανδρών δήλωσε πως τη θεωρεί ηθικά αποδεκτή ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν μόλις 25%.

Το χάσμα αυτό έχει παραμείνει σταθερό εδώ και αρκετά χρόνια, κάτι που υποδεικνύει ότι, αν και οι γυναίκες είναι μεν σήμερα πιο απελευθερωμένες στο σεξ, σε κάποια θέματα-ταμπού παραμένουν αμετακίνητες.

Τι άλλο έδειξε η δημοσκόπηση:

- το 12% των ανδρών θεωρεί πως είναι αποδεκτό να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 5%

- το 20% των ανδρών θεωρεί αποδεκτή την πολυγαμία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 13%

- το 67% των ανδρών θεωρεί αποδεκτό το διαζύγιο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 75%

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε βάσει τηλεφωνικών συνεντεύξεων και περιελάμβανε 1.024 άτομα από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

12. Το πολύ σεξ δεν φέρνει τελικά την ευτυχία

a7d48579a2be86875589ef90eb949ef8 L

Οι περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα εξυμνούν το σεξ και τα οφέλη του για την ψυχική και σωματική υγεία.

Την άποψη αυτή ανατρέπει μια νέα νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon που ζήτησαν από κάποια ζευγάρια να κάνουν περισσότερο σεξ.

Στην έρευνα πήραν μέρος 128 υγιή άτομα, από 35 ως 65 ετών, που ανήκαν σε ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια, τα οποία οι ερευνητές χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα δεν έλαβε κάποιες οδηγίες, ενώ από τη δεύτερη ζητήθηκε να διπλασιάσουν τη συχνότητα του σεξ που έκαναν εβδομαδιαία.

Καθημερινά οι συμμετέχοντες απαντούσαν online σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν, πόσο υγιείς ήταν και κατά πόσο ευχαριστιόντουσαν το σεξ.

Τα ζευγάρια στην ομάδα που τους είχε ζητηθεί να κάνουν πιο πολύ σεξ, αύξησαν τη συχνότητα, αλλά ανέφεραν μια μικρή μείωση στην ευτυχία που ένιωθαν, καθώς επίσης και μικρότερη επιθυμία και απόλαυση στη διάρκεια του σεξ.

Φάνηκε, δηλαδή, ότι όσο περισσότερο σεξ έκαναν τόσο λιγότερη επιθυμία και ευχαρίστηση ένιωθαν γι' αυτό. Προφανώς, το σημαντικό είναι η ποιότητα του σεξ και όχι η ποσότητα, ενώ η μεγάλη συχνότητα φαίνεται να παρουσιάζει έλλειμμα επιθυμίας, ρομαντισμού και αυθορμητισμού και τελικά να κουράζει τους εραστές αντί να τους ευχαριστεί.

Βέβαια, οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ζευγάρια αυτά «αναγκάζονταν» να το κάνουν, δεν επρόκειτο για δική τους επιλογή.

Μάλιστα, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να κάνουν νέα έρευνα στην οποία θα δίνουν τη δυνατότητα στα ζευγάρια αυτά να συνευρίσκονται υπό ιδανικές συνθήκες, π.χ. ενώ κάποια νταντά θα προσέχει τα παιδιά τους, σε ακριβά ξενοδοχεία κ.λπ.

13. Προφυλακτικό & στύση

a15a5509b3747fac8655872236017ae8 L

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα απώλειας στύσης όταν η σεξουαλική επαφή συνοδεύεται από τη χρήση προφυλακτικού, με τους άνδρες να σπεύδουν να «κατηγορήσουν» το ίδιο το προφυλακτικό για τις... επιπλοκές που προέκυψαν.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine αποκαλύπτει εάν πράγματι η εν λόγω μέθοδος αντισύλληψης συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει ο άνδρας προβλήματα στύσης.

Στη μελέτη συμμετείχαν 479 άνδρες ηλικίας 18 έως 24 ετών και τα ευρήματα φαίνεται να καταρρίπτουν (για μία ακόμη φορά) το μύθο που θέλει το προφυλακτικό να ευθύνεται για τα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που αντιμετώπιζαν δυσκολίες να διατηρήσουν τη στύση τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ήταν πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στύσης και κατά τη σεξουαλική επαφή άνευ προφυλακτικού.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για τη γενικότερη στυτική λειτουργία τους, με το 38% των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι δεν αντιμετώπιζαν κανένα απολύτως πρόβλημα όταν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό. Ποσοστό περίπου 14% των ανδρών δήλωσαν πως έχουν κατά καιρούς αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εφαρμογή του προφυλακτικού, ποσοστό 16% δήλωσαν πως έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με το προφυλακτικό εν μέσω σεξουαλικής επαφής, ενώ ποσοστό περίπου 32% δήλωσαν πως έχει τύχει να παρατηρήσουν «πτώση» στη σεξουαλική τους λειτουργία κατά το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της εφαρμογής του προφυλακτικού και της έναρξης της σεξουαλικής πράξης.

Δυσκολίες και «επιπλοκές» παρατηρήθηκαν όμως και κατά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, οπότε οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι δυσάρεστες εκβάσεις προέκυψαν λόγω απειρίας στη χρήση του προφυλακτικού ή προϋπάρχοντος προβλήματος και όχι λόγω του ίδιου του σχεδιασμού του προφυλακτικού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γιατροί που έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά ανδρών οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικές με τη χρήση του προφυλακτικού πρέπει να παρέχουν την απαραίτητη πληροφόρηση και εκπαίδευση για την ορθή χρήση του προφυλακτικού ή να παραπέμπουν τους ασθενείς σε υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταρρίπτεται ένας διαδεδομένος μύθος για τα προφυλακτικά. Μελέτη που είχε δημοσιευθεί επίσης στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine το 2013 και στην οποία είχαν συμμετάσχει άνδρες και γυναίκες είχε καταδείξει ότι το ασφαλές σεξ θεωρείται εξίσου ικανοποιητικό όσο και το σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Τέρμα οι δικαιολογίες λοιπόν... Πάντα σεξ με προφύλαξη για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

14. Ο νούμερο 1 λόγος που οι γυναίκες αρνούνται το σεξ

946841f3d67023341d9a3f062ef52401 L

Οι γυναίκες επιθυμούν το σεξ όσο και οι άντρες, όμως έρχονται αντιμέτωπες με ένα «εμπόδιο» που δεν τους επιτρέπει να το απολαύσουν όσο συχνά θα ήθελαν.

Νέα δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 500 γυναίκες καταρρίπτει τον επίμονο μύθο που θέλει τους άντρες να έχουν πιο ανεβασμένη λίμπιντο από τις γυναίκες, υποδεικνύοντας μάλιστα ποια είναι η βασικότερη αιτία που οι γυναίκες λένε όχι στο σεξ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφαρμογής Kindara, μια εφαρμογή γονιμότητας που βοηθά τις γυναίκες να παρακολουθούν τον κύκλο τους και να ενημερώνονται για θέματα αναπαραγωγικής υγείας.

Οι συμμετέχουσες ερωτήθηκαν αρχικά για την ερωτική τους διάθεση. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες απάντησαν ότι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένες με τη συχνότητα του σεξ στη ζωή τους, ενώ το συντριπτικό 75% εξ αυτών δήλωσαν ότι θα ήθελαν να κάνουν σεξ περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα. Το πιο... δραστήριο 13% των γυναικών δήλωσαν ότι θα ήθελαν να κάνουν σεξ περισσότερες από έξι φορές την εβδομάδα!

Όσον αφορά τις επιδόσεις στο σεξ, το 72% των γυναικών δήλωσαν ότι φτάνουν σε οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ. Μία στις δύο δήλωσε επίσης ότι το συναισθηματικό δέσιμο είναι το «κλειδί» για καλό σεξ.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στο σεξ για τις γυναίκες φάνηκε να είναι το στρες, καθώς αυτή ήταν η απάντηση του 40% των γυναικών.

Βέβαια, το 18% των γυναικών δήλωσαν ότι αν θέλουν πραγματικά να κάνουν σεξ δεν τις σταματά τίποτα!