ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οργασμός: Η πιο απλή μέθοδος για να κορυφώσετε!

Ο οργασμός είναι μια αρκετά... περίπλοκη υπόθεση. Ωστόσο οι επιστήμονες δίνουν οδηγίες που υπόσχονται να απογειώσουν τη σεξουαλική ζωή των γυναικών.

Οργασμός: Η πιο απλή μέθοδος για να κορυφώσετε!

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sexologies δείχνει ότι ο γυναικείος οργασμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ίδιες τις σκέψεις της γυναίκας.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λέουβεν διαπίστωσαν ότι η δυνατότητα επίτευξης του οργασμού διευκολύνεται σημαντικά από την ικανότητα της γυναίκας να εστιάσει τις σκέψεις της στο ίδιο της το σώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, όσες κατάφερναν να φτάσουν συχνά σε οργασμό ήταν και αυτές που δεν άφηναν το μυαλό τους να «περιπλανιέται» κατά τη διάρκεια του σεξ.

Παράλληλα, οι γυναίκες αυτές έκαναν πιο συχνά ερωτικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, εντείνοντας την ερωτική τους διέγερση, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν πιο εύκολα τον οργασμό.

Παραδόξως, τόσο οι γυναίκες που είχαν τον οργασμό στο... τσεπάκι τους όσο και οι γυναίκες που δυσκολεύονταν περισσότερο να φτάσουν στην κορύφωση δήλωσαν πως κάνουν έντονα ερωτικές σκέψεις όταν αυτοϊκανοποιούνται.

Η καθοριστική συμβολή της φαντασίας και της απελευθερωμένης σκέψης δεν ήταν κάτι που περίμεναν να διαπιστώσουν οι ερευνητές, σύμφωνα με το βασικό συντάκτη της σχετικής μελέτης Pascal De Sutter.

«Φαίνεται πως οι γυναίκες δε δυσκολεύονται να απελευθερώσουν τη φαντασία τους όταν είναι μόνες, δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν βρίσκονται με το σύντροφό τους», δηλώνει ο De Sutter. «Ορισμένες δεν μπορούν τόσο εύκολα να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στη σεξουαλική επαφή ή ανησυχούν υπερβολικά για την εμφάνισή τους και το βάρος τους», συμπληρώνει ο ερευνητής.

Διαβάστε επίσης:

Sex: Σε πόσο χρόνο η εκσπερμάτιση θεωρείται πρόωρη

Τα κορυφαία φυσικά αφροδισιακά σύμφωνα με τους επιστήμονες (εικόνες)

Sex: 20 μύθοι καταρρίπτονται σε ένα μόλις βίντεο!