ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πότε φτάνει μια σχέση στη σεξουαλική της κορύφωση

Στην αρχή μιας σχέσης το πάθος κάνει το σεξ συναρπαστικό, όμως η οικειότητα και η συναισθηματική εγγύτητα που καλλιεργούνται στην πορεία προσθέτουν περισσότερη άνεση και πολύτιμη... γνώση ώστε η ερωτική εμπειρία να είναι πιο ολοκληρωμένη.

Πότε φτάνει μια σχέση στη σεξουαλική της κορύφωση

Μεταξύ των δύο εντοπίζεται το σημείο της σεξουαλικής ακμής του ζευγαριού, ένα ξεχωριστό σημείο στο χρόνο όπου το σεξ είναι ακόμη έντονο και ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα παρέχει ασφάλεια και... εγγυημένους οργασμούς!

Οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν αυτό το χρονικό σημείο, στο πλαίσιο μελέτης που παρουσιάζεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

bigstock Couple Holding Hands Having Se 84159395

Οι Γερμανοί ερευνητές Schmiedeberg C. και Schröder J. πήραν συνεντεύξεις από σχεδόν 3.000 ζευγάρια ηλικίας 25 έως 41 ετών μία φορά το χρόνο για τρία χρόνια, κάνοντας ερωτήσεις όπως «Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη σεξουαλική σας ζωή;» και «Πόσο συχνά κάνετε σεξ;».

Αφού συνυπολόγισαν παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και η διάρκεια της σχέσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση εντοπίζεται στο δεύτερο μισό του πρώτου χρόνου της σχέσης. Αφού παρέλθει το διάστημα αυτό, η σεξουαλική ικανοποίηση αρχίζει σταδιακά να φθίνει.

Γιατί όμως η σεξουαλική ακμή του ζευγαριού δεν καταφέρνει να διατηρηθεί μετά τους πρώτους 6-12 μήνες της σχέσης;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, μέσα στον πρώτο ένα χρόνο οι δύο σύντροφοι μαθαίνουν ο ένας τις σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου και προσπαθούν να τις ικανοποιούν. Ταυτόχρονα, όμως, η σχέση είναι ακόμη «φρέσκια» κι έτσι το σεξ δεν έχει γίνει ακόμη ρουτίνα.

Να σημειωθεί ότι η συγκατοίκηση και ο γάμος δεν φάνηκε να επηρεάζουν την ικανοποίηση των ζευγαριών από τη σεξουαλική τους ζωή. Επίσης, πιο έντονη ερωτική ικανοποίηση δήλωσαν πως απολαμβάνουν τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί ή που περιμένουν μέσα στους επόμενους μήνες παιδί.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα της μελέτης είναι ότι τα ζευγάρια που δήλωσαν πιο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους ζωή ήταν αυτά που έχουν καλή και ουσιαστική επικοινωνία, ασχέτως του πόσο συχνά κάνουν σεξ.

Διαβάστε επίσης:

Τεστ με βίντεο: Είστε σεξουαλικά άνω του μετρίου;
Η κορυφαία στάση στο σεξ για να... αντέχει περισσότερο
Τι επιβάλλεται να κάνετε πριν και μετά το σεξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ