ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Στυτική δυσλειτουργία: Κατά πόσο ευθύνεται η ηλικία – Ποιοι άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο

Ο κίνδυνος ένας άνδρας να εμφανίσει στυτική δυσλειτουργία όσο περνούν τα χρόνια μεγαλώνει, αυτό όμως δεν είναι κάτι που συμβαίνει έτσι κι αλλιώς, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Στυτική δυσλειτουργία: Κατά πόσο ευθύνεται η ηλικία – Ποιοι άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο

Το πρόβλημα επηρεάζει το 22% των ανδρών που είναι 60 ετών και άνω και το 30% των ανδρών μετά τα 70.

Η στυτική δυσλειτουργία αυξάνεται πάντως σε παγκόσμια κλίμακα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών το 2025 θα αφορά 320 εκατομμύρια άνδρες στον πλανήτη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «A&M» του Τέξας υποστηρίζουν ότι η πάθηση σχετίζεται με σωματικά και πνευματικά αίτια και όχι με τη βιολογική γήρανση του άνδρα.

Στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από παθήσεις όπως:

-Καρδιοπάθειες

-Διαβήτης

-Σκλήρυνση κατά πλάκας

-Νόσος Πάρκινσον

-Νεφροπάθεια

Επίσης, κάποια φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα αντισταμινικά και τα αντιϋπερτασικά, προκαλούν δυσλειτουργίες στην στύση.

bigstock people relationship difficult 93990368

Άλλα αίτια

Μια άλλη πιθανή αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας είναι η συναισθηματική δυσφορία που μπορεί να νιώθει κάποιος όντας σε μια προβληματική σχέση, εάν πάσχει από κατάθλιψη, άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενοχές και τον φόβο της κακής σεξουαλικής επίδοσης.

Άλλες καταστάσεις και συνήθειες που ενοχοποιούνται για στυτική δυσλειτουργία είναι τα περιττά κιλά, το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Αντιθέτως, τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο σεξουαλικής ανικανότητας.

Στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσουν τέλος τραυματισμοί στο κάτω μέρος του σώματος. Γι' αυτό οι άνδρες που γυμνάζονται πρέπει να προσέχουν κάθε σωματική δραστηριότητα που μπορεί να θέσει το κάτω μέρος τους σώματός τους σε κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

Προστατοδυνία: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Λοιμώξεις από ιούς που μεταδίδονται με το σεξ

Τουαλέτα πριν η μετά το σεξ; Τι συνιστούν οι ειδικοί