ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το διατροφικό ντουέτο που εκτοξεύει τη λίμπιντο

Οι αφροδισιακές τροφές χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, όμως η γνώση για τις «ερεθιστικές» ιδιότητες τους, καθώς και κατά πόσο αυτές επαληθεύονται, δεν είναι επαρκείς.

Το διατροφικό ντουέτο που εκτοξεύει τη λίμπιντο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οντάριο οργάνωσαν λοιπόν την πιο λεπτομερή συγκριτική καταγραφή και αξιολόγηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, εξετάζοντας εκατοντάδες δημοσιευμένες μελέτες πάνω στο θέμα.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κρόκος Κοζάνης (ή σαφράν) και το τζίνσενγκ κατατάσσονται πρώτα στη λίστα των φυσικών αφροδισιακών.

Το κρασί και η σοκολάτα φαίνεται επίσης να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, όμως αυτές βρίσκονται κυρίως στο μυαλό, καθώς επηρεάζουν το επίπεδο των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Ειδικότερα, το αλκοόλ επιβεβαιώθηκε ότι αυξάνει μεν τη σεξουαλική διέγερση, αλλά μειώνει τη σεξουαλική απόδοση.

bigstock Saffron Spice Close Up 62247758

Όπως είπαν, «υπάρχει ανάγκη για φυσικά προϊόντα που βελτιώνουν την ερωτική διάθεση, χωρίς να έχουν αρνητικές παρενέργειες». Στην εποχή μας, προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζονται κυρίως με συνθετικά φάρμακα όπως η σιλδεναφίλη, τα οποία όμως μπορεί να έχουν παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους, διαταραχή της όρασης κ.ά.

Αν και οι ερευνητές αναφέρουν ότι και άλλες τροφές, όπως το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο, φαίνεται να αυξάνουν τη σεξουαλική διέγερση των ζώων, εμφανίζονται επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες για να κατανοηθούν οι αφροδισιακές επιδράσεις τους στους ανθρώπους.

Άλλα φαγητά που φημίζονται για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους είναι τα στρείδια και το τσίλι.

Διαβάστε επίσης:

Αριθμός ερωτικών συντρόφων: Ποιος θεωρείται... φυσιολογικός

Pearling: Η νέα επικίνδυνη μόδα στο σεξ