ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

«Αδικημένες» οι γυναίκες στο στοματικό σεξ…

Η ισότητα των δύο φύλων αποτελεί σημαντική κατάκτηση στο χώρο της πολιτικής, στον επαγγελματικό στίβο, ακόμη και στις δουλειές του σπιτιού, φαίνεται όμως ότι το «τελευταίο οχυρό» για τις γυναίκες είναι η... κρεβατοκάμαρα!

«Αδικημένες» οι γυναίκες στο στοματικό σεξ…

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως ισχύουν όσον αφορά το στοματικό σεξ ανάλογα με το ποιος είναι ο αποδέκτης του, καταδεικνύει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sex Research.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού των ΗΠΑ και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 71 νέους από τη Βρετανία (37 γυναίκες και 34 άντρες) ηλικίας 16-18 ετών, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις απόψεις τους και τις συμπεριφορές τους όσον αφορά το στοματικό σεξ.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων αποκάλυψαν ότι η στάση τόσο των αντρών όσο και των γυναικών απέναντι στο στοματικό σεξ διαφέρει ανάλογα με τον αποδέκτη της σεξουαλικής πρακτικής: και τα δύο φύλα πιστεύουν ότι το στοματικό σεξ που απευθύνεται στη γυναίκα είναι πιο «σοβαρή υπόθεση» απ’ ότι όταν ο αποδέκτης είναι ο άντρας, άποψη που αντανακλά την αρνητική εικόνα που έχουν και τα δύο φύλα απέναντι στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Επίσης, και τα δύο φύλα χαρακτήρισαν το στοματικό σεξ πιο «δυσάρεστο» όταν απευθύνεται στη γυναίκα και παράλληλα επισήμαναν ότι θεωρούν πρακτικά πιο εύκολο το στοματικό σεξ που απευθύνεται στον άντρα.

Αν και η έρευνα διεξήχθη στη Βρετανία, οι ερευνητές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται οι απόψεις αυτές να αντανακλούν τις τάσεις που επικρατούν και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Δείτε κι αυτό:

Στοματικό σεξ: Πόσοι άντρες και πόσες γυναίκες το... τολμούν;

Πότε η γυναίκα απαρνείται το στοματικό σεξ...