ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιο είναι το «φυσιολογικό» μέγεθος πέους – Τι δείχνει η μεγαλύτερη έρευνα στο είδος της

Είτε από ανασφάλεια είτε από απλή περιέργεια, κάθε άντρας έχει αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή του: «Είμαι φυσιολογικός;»

Ποιο είναι το «φυσιολογικό» μέγεθος πέους – Τι δείχνει η μεγαλύτερη έρευνα στο είδος της

Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα απαντά η μεγαλύτερη στο είδος της και πιο αξιόπιστη μέχρι σήμερα μελέτη που δημοσιεύεται στην Βρετανική Επιθεώρηση Ουρολογίας.

Βρετανοί ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερες από 20 σχετικές μελέτες με συνολικό δείγμα πάνω από 15.000 άντρες, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε μέτρηση του πέους τους από επαγγελματίες υγείας με χρήση τυποποιημένων μεθόδων. Δείτε τι διαπίστωσαν!

bigstock Big Banana Like Penis In Mens 105478007

Τι θεωρείται «φυσιολογικό»

Ως προς το μήκος:

- κατά μέσο όρο, το μέγεθος του πέους των αντρών έφτανε τα 9,16 εκατοστά σε χάλαση

- κατά μέσο όρο, το μέγεθος του πέους των αντρών έφτανε τα 13,13 εκατοστά σε στύση

Ως προς την περίμετρο:

- κατά μέσο όρο, το μέγεθος του πέους των αντρών έφτανε τα 9,32 εκατοστά σε χάλαση

- κατά μέσο όρο, το μέγεθος του πέους των αντρών έφτανε τα 11,65 εκατοστά σε στύση

«Σε μια εποχή που οι άντρες βομβαρδίζονται με διαφημίσεις για μεθόδους που υποτίθεται ότι αυξάνουν το μέγεθος του πέους και εικόνες από τη βιομηχανία της πορνογραφίας, είναι εξαιρετικά θετικό να επιβεβαιώνεται από μια επιστημονική μελέτη ότι το μέσο μέγεθος του πέους δεν είναι καθόλου υπερβολικό», αναφέρει ο Ίαν Κέρνερ, ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων, σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης.

Ποια η επιστημονική συμβολή μιας τέτοιας μελέτης

Πέρα από την ικανοποίηση της περιέργειας, μια τέτοια μελέτη έχει αναμφίβολα σημαντική κλινική αξία. Αρκετοί άντρες επισκέπτονται σήμερα το γιατρό τους εκφράζοντας ανησυχίες για το μέγεθος του πέους τους, παρά το γεγονός ότι απέχουν κατά πολύ από τον ορισμό της μικροφαλλίας.

«Ανακύπτουν ποικίλα ψυχιατρικά και ψυχολογικά ζητήματα για τους άντρες που πιστεύουν ότι δεν είναι φυσιολογικοί», σχολιάζει ο Γκόρντον Μιούιρ, ένας εκ των συντακτών της μελέτης.

Ένας από τους βασικότερους στόχους της μελέτης, σύμφωνα με τον Μιούιρ, είναι να σταματήσουν οι άντρες να νιώθουν «ανεπαρκείς» και κατ’ επέκταση να μην καταφεύγουν σε περιττές ή και επικίνδυνες επεμβάσεις.

bigstock Big Penis 65139964

Αστικοί μύθοι

Οι επιστήμονες έχουν αναζητήσει κατά καιρούς συσχετίσεις ανάμεσα στο ύψος, το μέγεθος του πέλματος, το μέγεθος των χεριών ή των δαχτύλων και το μέγεθος του πέους, όμως χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Η μόνη παράμετρος που φάνηκε να συνδέεται με το μέγεθος του πέους, αν και σε μικρό βαθμό, είναι το ύψος. «Σε γενικές γραμμές, οι ψηλοί άντρες έχουν πιο μεγάλα χέρια, πιο μεγάλη καρδιά, πιο μεγάλο πηγούνι», αναφέρει ο Μιούιρ, άρα είναι λογικό να παρατηρείται μια μικρή διαφοροποίηση και... κάτω από τη μέση. «Μιλάμε όμως για διαφορά χιλιοστών, όχι εκατοστών», επισημαίνει ο ερευνητής.

Το μέγεθος μετράει;

Έχουν γίνει αρκετές απόπειρες να απαντηθεί το ερώτημα στο πλαίσιο ερευνών και αποδεικνύεται ότι για τους άντρες μετράει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι για τις γυναίκες.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια το 2006, το συντριπτικό 85% των γυναικών δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους, ενώ μόλις το 55% των αντρών δήλωσαν πως είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του πέους τους.

Δείτε κι αυτό:

Μεγάλα χέρια, μεγάλο...; - Οι επιστήμονες απαντούν

Όταν το υπερβολικό ανδρικό μέγεθος είναι «ασύμβατο» με τον γυναικείο κόλπο...

Το ιδανικό μέγεθος του πέους ανά ηλικία και η μικροφαλλία (πίνακας)