ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γυναικείος οργασμός: Ο παράγοντας που καθορίζει την επιτυχία

Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί ένα από τα πιο πολύπλοκα θέματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

 

Γυναικείος οργασμός: Ο παράγοντας που καθορίζει την επιτυχία

Κολπικός ή κλειτοριδικός, είναι το πιο συνηθισμένο ερώτημα που τίθεται όταν πρόκειται για τον οργασμό της γυναίκας.

Οι περισσότερες γυναίκες, ποσοστό 70% με 90%, δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό μόνο με την διείσδυση του πέους κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, αυτό οφείλεται σε ανατομικούς λόγους.

Η ικανότητα της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την ανάπτυξη της κλειτορίδας όταν ήταν ακόμα σε εμβρυϊκό στάδιο. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της κύησης, η κλειτορίδα στα θήλεα έμβρυα αρχίζει να διαχωρίζεται και να εξέχει από το άνοιγμα του κόλπου.

«Αλλά στις γυναίκες των οποίων η κλειτορίδα έχει απομακρυνθεί πολύ, ίσως είναι δύσκολο ή ακατόρθωτο να πετύχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, επειδή ο τρόπος που γίνεται παραδοσιακά η ερωτική πράξη δεν παρέχει επαρκή τριβή για να διεγερθεί η κλειτορίδα», εξηγεί η γυναικολόγος - μαιευτήρας Δρ Μοριν Γουέλεχαν, ειδική του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

bigstock Girl Have Orgasm 97279169

Οι ερευνητές του Τμήματος Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, με επικεφαλής την Δρ Λέσλι Χοφμαν, παρατήρησαν ότι η απόσταση ανάμεσα στην κλειτορίδα και την ουρήθρα μπορεί να προβλέψει αν θα καταφέρει να πετύχει οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, με ή χωρίς επιπρόσθετη διέγερση.

Η έκθεση του εμβρύου στις ανδρικές ορμόνες κατά τη διάρκεια της κύησης αυξάνει την απομάκρυνση της κλειτορίδας από το κολπικό άνοιγμα.

«Η ιδανική απόσταση είναι τα 2,5 εκατοστά. Αν μια γυναίκα έχει απόσταση 3 εκατοστών τότε δύσκολα θα πετύχει οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης» εξηγεί η Δρ Ελίζαμπεθ Λόιντ, του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Έρωτα, το Φύλο και την Αναπαραγωγή «Kinsey» του Πανεπιστημίου «Bloomington» στην Ιντιάνα.

«Άλλοι παράγοντες, όπως το μέγεθος του πέους, η ικανότητα του συντρόφου ή η ερωτική επιθυμία μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο, αλλά η ανατομική απόσταση μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα οργασμού» προσθέτει η Δρ Λόιντ.

Μεταξύ αυτών που ισχυρίζονται ότι έχουν καθαρά κολπικούς οργασμούς, το 90% υποστηρίζουν ότι πρέπει να βρίσκονται από πάνω. Αλλά, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, όταν η γυναίκα κάθεται πάνω στον σύντροφό της, τότε η κλειτορίδα πιέζεται επάνω στην κοιλιακή χώρα του άνδρα και όχι στο πέος του. Συνεπώς, πρόκειται ουσιαστικά για μη κολπικό οργασμό.

Η μελέτη παρέχει επίσης και νεότερα στοιχεία για το «σημείο G» την ερωτογενή περιοχή που υποτίθεται ότι υπάρχει στον κόλπο. Και πάλι όμως τα στοιχεία δεν είναι καταληκτικά για την ύπαρξή του ή όχι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν όντως υπάρχει, τότε το «σημείο G» αφορά πολύ μικρό αριθμό γυναικών.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να εστιάζουν την προσοχή τους περισσότερο στον ερεθισμό της κλειτορίδας, αν θέλουν να πετύχουν οργασμό στην γυναίκα.

«Αυτό όμως που έχει αξία να θυμάται κανείς είναι ότι ο οργασμός κατά την ερωτική επαφή δεν είναι απαραίτητος για να έχει κανείς μια υγιή και απολαυστική ερωτική ζωή» καταλήγει η Δρ Λόιντ.

Τα στοιχεία δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Clinical Anatomy.

Διαβάστε επίσης:

Το χαρακτηριστικό που κάνει τον άνδρα ελκυστικό για μια γυναίκα

Πόνος στο σεξ: Ποιες είναι οι «ένοχες» διατροφικές συνήθειες

Μέγεθος πέους: Πόσο μετράει για τις γυναίκες – Οι επιστήμονες απαντούν!