ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι συμβαίνει στο γυναικείο σώμα τη στιγμή του οργασμού (γράφημα)

Τι συμβαίνει στο γυναικείο σώμα τη στιγμή του οργασμού (γράφημα)

Το γνωρίζατε ότι το όργανο που «συμμετέχει» πιο ενεργά στο γυναικείο οργασμό είναι ο εγκέφαλος;

Μπορεί πρακτικά ο οργασμός να... επικεντρώνεται στο αναπαραγωγικό σύστημα, ωστόσο πολλά είναι τα όργανα που αντιδρούν και επωφελούνται από αυτήν την εμπειρία.

prevention orgasm 620

- Εγκέφαλος: Η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος, περιοχές που ελέγχουν το φόβο και το άγχος, χαλαρώνουν, καθώς «αναλαμβάνουν δράση» οι περιοχές που ελέγχουν το συναίσθημα και τα αισθητηριακά ερεθίσματα. Παράλληλα, μειώνεται η δραστηριότητα στον πλάγιο κογχομετωπιαίο φλοιό, κάτι που συνεπάγεται ότι η χάνεται προσωρινά η ικανότητα λογικής σκέψης και αυτοελέγχου.

- Μάτια: Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται έως και κατά 50% και μπορεί προσωρινά να παρατηρηθεί βελτίωση της όρασης.

- Ορμόνες: Τη στιγμή του οργασμού κορυφώνεται η παραγωγή ντοπαμίνης, γι’ αυτό και η γυναίκα βιώνει έντονη απόλαυση. Η ορμόνη ωκυτοκίνη που απελευθερώνεται από τον υποθάλαμο ενισχύει το αίσθημα οικειότητας προς το σύντροφο.

- Καρδιά: Ο καρδιακός παλμός και η αρτηριακή πίεση αυξάνονται ώστε να διοχετευθεί περισσότερο αίμα στα γεννητικά όργανα και τους μυς, ενώ παράλληλα αυξάνονται ελαφρώς ο μεταβολικός ρυθμός και η θερμοκρασία του σώματος.

- Δέρμα: Η απελευθέρωση ενδορφινών κατά τον οργασμό αυξάνει την αντοχή στον πόνο κατά 40-100%, χωρίς όμως να επηρεάζει την ευαισθησία στο άγγιγμα. Το στήθος και τα μάγουλα κοκκινίζουν σαν αποτέλεσμα της αυξημένης ροής αίματος.

- Μύες: Αρκετοί μύες –όπως αυτοί του πυελικού εδάφους, της μήτρας, του κόλπου και του πρωκτού– συσπώνται, συμβάλλοντας στο αίσθημα της απόλαυσης.

Δείτε κι αυτό:

Οι 2 στάσεις στο σεξ που «εγγυώνται» το γυναικείο οργασμό

Σημείο Α & γυναικείος οργασμός

Τα 5 μυστικά των ζευγαριών που κάνουν τέλειο σεξ μετά από πολλά χρόνια σχέσης