ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Λιπαντικά στο σεξ: Ποια συστατικά πρέπει να αποφύγετε

Τα λιπαντικά είναι ένα εξαιρετικά βοηθητικό μέσο ώστε να διευκολυνθεί η διείσδυση στο σεξ.

Λιπαντικά στο σεξ: Ποια συστατικά πρέπει να αποφύγετε

Ωστόσο, ορισμένα συστατικά που υπάρχουν σε αρκετά λιπαντικά μπορεί να απορρυθμίσουν το φυσιολογικό pH του κόλπου, αυξάνοντας τον κίνδυνο για βακτηριακή κόλπωση, μυκητιάσεις ή ουρολοιμώξεις. Επίσης, άλλα συστατικά συνδέονται με ερεθισμούς και συμπτώματα όπως το κάψιμο και η φαγούρα.

Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του λιπαντικού πριν το αγοράσετε και επιλέξτε κάποιο άλλο προϊόν εάν αναγράφονται τα παρακάτω συστατικά.

1. Γλυκερίνη

Σε μεγάλη περιεκτικότητα, μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Εναλλακτικά, αναζητήστε ένα λιπαντικό που περιέχει οργανικά έλαια.

2. Πετροχημικές ουσίες

Όπως προπυλενογλυκόλη (propylene glycol), πολυαιθυλενογλυκόλη (polyethylene glycol) ή βαζελίνη (petroleum jelly). Τα περισσότερα λιπαντικά με γεύσεις ή θερμαντικές ιδιότητες περιέχουν πετροχημικές ουσίες. Εναλλακτικά, αναζητήστε ένα λιπαντικό που περιέχει αλόη.

3. Συντηρητικά

Όπως parabens, βενζομεθανόλη (benzyl alcohol) ή κιτρικό οξύ (citric acid). Τα συντηρητικά αυτά συνδέονται με παρενέργειες όπως το κάψιμο και η φαγούρα.

4. Βενζοκαΐνη (benzocaine)

Η βενζοκαΐνη προκαλεί μούδιασμα ώστε να αποφευχθεί ο πόνος στο σεξ. Ο πόνος είναι αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού μας που εμποδίζει καταστάσεις οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε δυσάρεστες συνέπειες. Η επίδραση της βενζοκαΐνης δεν αποκλείεται λοιπόν να επιτρέψει την υπερβολικά έντονη σεξουαλική επαφή που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και μικρορήξεις σε ευαίσθητους ιστούς των γεννητικών οργάνων.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Λίπανση στο sex: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται...

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο λιπαντικό