ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το στρες επηρεάζει τις προτιμήσεις των ανδρών στις γυναίκες!

Όταν βρίσκονται υπό πίεση, οι άνδρες βάζουν άλλες προτεραιότητες σε ό,τι αφορά την αναζήτηση ερωτικής συντρόφου, διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαιντ Άντριους στη Σκωτία. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που δείχνει ότι το στρες επηρεάζει την αντίληψη της ομορφιάς.

Το στρες επηρεάζει τις προτιμήσεις των ανδρών στις γυναίκες!

Οι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν περίπου 25 ετών και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν το πρόσωπο πέντε διαφορετικών γυναικών, δηλώνοντας ποιο θεωρούσαν πιο ελκυστικό. Οι απαντήσεις τους υπέδειξαν ότι οι προτιμήσεις τους δεν ήταν σταθερές, αλλά επηρεάστηκαν από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονταν και τα επίπεδα στρες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Ethology, όταν οι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν αυξημένο στρες είχαν την τάση να προτιμούν γυναίκες με λίγα παραπανίσια κιλά και πιο ανδροπρεπή χαρακτηριστικά προσώπου. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό συνέβη επειδή οι άνδρες βλέπουν τις αδύνατες γυναίκες ως πιο εύθραυστες και αδύναμες.

bigstock Couple Dating And Flirting In 85806074

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ Καρλότα Μπάτρες, «τέτοιου είδους μεταβολές στις προτιμήσεις είναι πιθανώς χρήσιμες, καθώς επιτρέπουν τη σύναψη δεσμών με ένα ταίρι που είναι πιο πιθανό να επιβιώσει μιας ασθένειας ή της αβεβαιότητας ως προς τη διαθεσιμότητα τροφής».

Μάλλον αυτό σημαίνει ότι αδυνατούμε να σπάσουμε τα δεσμά των πρωτόγονων ενστίκτων μας και ακόμη και σήμερα οι ερωτικές μας επιλογές είναι θέμα... επιβίωσης! Όπως επιβεβαιώνει άλλωστε και ο καθηγητής Ντέιβιντ Πέρετ, από το Τμήμα Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του Σαιντ Άντριους, «παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πληθυσμοί που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες δείχνουν μια προτίμηση στις πιο ευτραφείς γυναίκες» και συμπληρώνει πως «κανείς δεν είχε δείξει μέχρι τώρα ότι μια μεταβολή στις περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να επηρεάζει τις προτιμήσεις των ανθρώπων ως προς την εμφάνιση».

Διαβάστε επίσης:

Σχέσεις: Τα ετερώνυμα έλκονται υπό... προϋποθέσεις