ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Έρευνα: Η γνώμη αντρών και γυναικών για το one night stand!

Όταν τα δύο φύλα έχουν κάποια περιστασιακή σεξουαλική περιπέτεια της μιας νύχτας δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Οι γυναίκες τείνουν να το μετανιώνουν, ενώ οι άντρες μετανιώνουν που δεν το κάνουν πιο συχνά.

Έρευνα: Η γνώμη αντρών και γυναικών για το one night stand!

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μιας νέας (σημειωτέον, σχετικά μικρής) νορβηγικής έρευνας, η οποία αποδίδει τις διαφορετικές αντιδράσεις των δύο φύλων σε διαφορετικό «προγραμματισμό» που έχουν από την πορεία της εξέλιξης.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Λέιφ Έντβαρντ Ότεσεν Κενέιρ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας Evolutionary Psychology, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, μελέτησαν 263 άτομα ηλικίας 19 έως 37 ετών σχετικά με τις πρόσφατες «περιπέτειες» της μιας νύχτας που είχαν.

bigstock 165444644

Μόνο μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ευχαριστημένη για τη σεξουαλική εμπειρία της, ενώ στους άντρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 50%! Από την άλλη, οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είχαν αρνηθεί μια τέτοια περιπέτεια περιστασιακού σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες ήταν 43%. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι είχαν μετανιώσει που είχαν πει «όχι» στην ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

«Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν άντρες που μετανιώνουν για το περιστασιακό σεξ, αλλά είναι πολύ συχνότερο να το μετανιώσει μια γυναίκα που είπε "ναι"» ανέφερε ο Κενέιρ.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι γυναίκες είναι γενικά πιο διστακτικές να πάρουν μια αυθόρμητη απόφαση, ενώ αποφεύγουν πρωτοβουλίες που μπορεί να τις θέσουν σε κινδύνους. Φοβούνται επίσης να μη μείνουν έγκυες, να μην κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα και να μην αποκτήσουν κακή φήμη. Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη, οι άντρες φαίνεται να ευχαριστιούνται περισσότερο το περιστασιακό σεξ απ’ ό,τι οι γυναίκες –έτσι λένε τουλάχιστον.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, άντρες και γυναίκες έχουν ακολουθήσει διαφορετικές σεξουαλικές στρατηγικές, κυρίως επειδή οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να γεννήσουν και να αναθρέψουν παιδιά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα έχει «προγραμματιστεί» να προσέχει περισσότερο μήπως μείνει έγκυος από τον λάθος σύντροφο.

Αντίθετα με τις γυναίκες, που εκ φύσεως κάνουν λίγα παιδιά, οι άντρες μπορούν να γίνουν πατέρες χιλιάδων παιδιών, αρκεί να βρουν γόνιμες –και πρόθυμες– γυναίκες. Συνεπώς, για έναν άνδρα δεν έχει την ίδια σημασία –από εξελικτική σκοπιά– η ποιότητα μιας συντρόφου.

Ένας άνδρας που πάει από γυναίκα σε γυναίκα και κάνει απανωτά παιδιά ήταν ανέκαθεν επιτυχημένος στην εξελικτική «κούρσα». Αντίθετα, μια γυναίκα που πάει από άντρα σε άντρα δεν έχει κάτι να κερδίσει σε αναπαραγωγική επιτυχία, καθώς το «κλειδί» γι' αυτήν είναι η σωστή επιλογή συντρόφου, ενός συντρόφου που είναι πρόθυμος να «επενδύσει» στα παιδιά από κοινού με αυτήν.

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που τα δύο φύλα έχουν διαφορετική ψυχολογία και όσον αφορά το περιστασιακό σεξ. Παρά τις προσπάθειες των φεμινιστριών και τη σεξουαλική «επανάσταση» μετά τη δεκαετία του ’60...

Δείτε κι αυτό:

One night stand: Οι λόγοι που το μετανιώνουν άντρες και γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ