ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Φαντασιώσεις: Πώς επηρεάζουν τη σχέση & την ικανοποίηση στο σεξ

Φαντασιώσεις: Πώς επηρεάζουν τη σχέση & την ικανοποίηση στο σεξ

Σε μια σοβαρή σχέση, οι δύο σύντροφοι συνήθως μοιράζονται (σχεδόν) τα πάντα, από το φαγητό και το κρεβάτι τους μέχρι το ενοίκιο του σπιτιού. Είναι όμως λογικό να νιώθουν λιγότερο άνετα να μοιραστούν τις ενδόμυχες επιθυμίες τους, ιδίως τις σεξουαλικές.

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research, η εκμυστήρευση των σεξουαλικών φαντασιώσεων λέει πολλά για την ποιότητα της σχέσης.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια διαδικτυακή δημοσκόπηση σε άτομα που διατηρούσαν μόνιμη σχέση διάρκειας 2,5 ετών κατά μέσο όρο. Οι ερευνητές ρώτησαν, μεταξύ άλλων, για τη σταθερότητα της σχέσης των συμμετεχόντων, πόσο καλή επικοινωνία έχουν με το ταίρι τους, πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν από τη σεξουαλική τους ζωή, τι είδους σεξουαλικές πληροφορίες μοιράζονται με τον σύντροφο και εάν είναι πρόθυμοι να συζητήσουν για θέματα που ο σύντροφος μπορεί να θεωρήσει προσβλητικά.

bigstock 168391091

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων υπέδειξαν ότι τα άτομα που δήλωσαν πιο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους ζωή και τη σχέση τους γενικότερα ήταν πιο πιθανό να έχουν καλή επικοινωνία με τον σύντροφό τους και ένιωθαν ότι ο δεσμός τους με τον σύντροφο είναι πολύ σταθερός. Τα ίδια αυτά άτομα ήταν πιο πιθανό να συζητούν ανοιχτά τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους με το ταίρι τους. Με λίγα λόγια, το να μοιράζονται οι δύο σύντροφοι τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις συσχετίζεται με όλα τα πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους σε μια σχέση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη τους φαίνεται να απαντά στο γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στις σεξουαλικές συζητήσεις με τον σύντροφό τους και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της σεξουαλικής τους ικανοποίησης και τη σχέση τους γενικώς.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες είναι οι συχνότερες φαντασιώσεις των Ελλήνων

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά των ασέξουαλ

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen