ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιες είναι οι πιο «δημοφιλείς» σεξουαλικές συμπεριφορές

Ποιες είναι οι πιο «δημοφιλείς» σεξουαλικές συμπεριφορές

Μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη εξερευνά για πρώτη φορά την ποικιλία των σεξουαλικών συμπεριφορών στον γενικό πληθυσμό καθώς και την «απήχηση» που έχει καθεμιά από αυτές τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS One, εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον και στο Κέντρο Προώθησης της Σεξουαλικής Υγείας.

Τα ευρήματα βασίστηκαν στα αποτελέσματα της μελέτης «Σεξουαλική Εξερεύνηση στην Αμερική» (Sexual Exploration in America), στο πλαίσιο της οποίας πάνω από 2.000 άντρες και γυναίκες ερωτήθηκαν εάν έχουν υιοθετήσει περισσότερες από 30 διαφορετικές σεξουαλικές συμπεριφορές, ενώ παράλληλα οι ερευνητές εξέτασαν τη «δημοτικότητα» σχεδόν 50 σεξουαλικών συμπεριφορών.

bigstock Sensual Romantic Foreplay By C 175454254

«Σε αντίθεση με τα στερεότυπα που επικρατούν, οι πλέον δημοφιλείς συμπεριφορές, ακόμη και μεταξύ των αντρών, είναι αυτές που χαρακτηρίζονται από ρομαντισμό και τρυφερότητα» επισημαίνει η Ντέμπι Έρμπενικ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και βασική συντάκτρια της μελέτης. «Τέτοιες συμπεριφορές είναι για παράδειγμα τα φιλιά κατά τη διάρκεια του σεξ, οι αγκαλιές, τα τρυφερά/ρομαντικά λόγια κατά τη διάρκεια του σεξ και η δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας στο δωμάτιο πριν το σεξ».

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, αν και πολλοί άντρες και πολλές γυναίκες δήλωσαν ότι θεωρούν ελκυστικές κάποιες σεξουαλικές συμπεριφορές, οι περισσότεροι παραδέχτηκαν ότι δεν τις εφαρμόζουν συστηματικά. «Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν ότι τα ζευγάρια πρέπει να μιλούν ανοιχτά για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και τα σεξουαλικά τους ενδιαφέροντα» αναφέρει η Έρμπενικ. «Μαζί μπορούν να βρουν νέους τρόπους να γίνουν πιο ρομαντικοί ή σεξουαλικοί ο ένας προς τον άλλο κι έτσι να τονώσουν τόσο τη σεξουαλική τους ικανοποίηση όσο και την ικανοποίησή τους από τη σχέση γενικότερα» συμπληρώνει.

Δείτε κι αυτό:

Η αντιγηραντική δράση του σεξ – Ποια είναι η «συνιστώμενη» συχνότητα

Έξι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα την ώρα του σεξ

Πέντε σημαντικοί λόγοι υγείας για να κάνετε συχνότερα σεξ