ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποια «δόση» σεξ μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους;

Ποια «δόση» σεξ μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους;

Ότι το σεξ μας τονώνει ψυχικά και μας προσφέρει περισσότερη ικανοποίηση μέσα στη σχέση είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο.

Για να είμαστε όμως όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένοι πρέπει να κάνουμε και όσο το δυνατόν περισσότερο σεξ;

Μάλλον όχι, λένε οι επιστήμονες, αφού το μέτρο φαίνεται πως είναι απαραίτητο και στο σεξ. Καναδική έρευνα που έγινε σε ζευγάρια που διατηρούσαν μόνιμη σχέση έδειξε ότι το σεξ συμβάλλει στον μέγιστο βαθμό στην ευτυχία όταν η συχνότητά του δεν ξεπερνά τη μία φορά την εβδομάδα.

Μια «δόση» μεγαλύτερη από αυτή, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science, δεν προσφέρει κάτι επιπλέον στην καλή μας διάθεση και στο αίσθημα ευεξίας.

bigstock 168157871

«Αν και έχει επικρατήσει η άποψη ότι όσο πιο συχνό το σεξ τόσο πιο ευτυχισμένος είναι κανείς, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει όταν η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ξεπερνά τη μία φορά την εβδομάδα» σχολιάζει η Έιμι Μουίζ, μία εκ των ερευνητών. Μάλιστα, όπως δήλωσε η Μουίζ στη βρετανική Guardian, αυτή είναι η πρώτη επιστημονική μελέτη που δείχνει ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο «ταβάνι» στα οφέλη του σεξ στην ευτυχία.

Σε παρόμοια αποτελέσματα είχε καταλήξει και μια παλιότερη μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον, όπου είχε ζητηθεί από ζευγάρια να κάνουν πολύ συχνότερα σεξ απ’ ό,τι συνήθιζαν προκειμένου να διαπιστώσουν οι ερευνητές αν θα ένιωθαν πιο ευτυχισμένα. Το πείραμα απέτυχε παταγωδώς, αφού όχι μόνο πιο ευτυχισμένοι δεν ένιωθαν οι συμμετέχοντες αλλά μάλιστα δήλωσαν ότι είχαν λιγότερη ενέργεια και ότι η ποιότητα των σεξουαλικών τους επαφών με το ταίρι τους έπεσε κατακόρυφα.

Μέτρον άριστον και στο σεξ λοιπόν!

Δείτε κι αυτό:

Η κορυφαία στάση στο σεξ για να… αντέχει περισσότερο ο άντρας

Ποιοι είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί στο σεξ

Η αντιγηραντική δράση του σεξ – Ποια είναι η «συνιστώμενη» συχνότητα