ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι 3 πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ για τον άντρα

Κάταγμα πέους: Οι δύο λέξεις που τρομάζουν έναν άντρα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο!

Οι 3 πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ για τον άντρα

Αν και το αντρικό μόριο δεν διαθέτει οστά, είναι πιθανό να υποστεί κάταγμα εάν τραυματιστούν οι κυλινδρικοί άξονες που διοχετεύουν αίμα στο πέος κατά τη στύση.

Εάν αυτοί οι άξονες βρίσκονται σε κάμψη την ώρα της στύσης μπορεί να προκληθεί ρήξη και το πέος να γεμίσει με αίμα. Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, το αποτέλεσμα είναι το οίδημα και η μόνιμη δυσμορφία ή η απώλεια σεξουαλικής λειτουργίας.

katagma peous

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για το κάταγμα πέους είναι η στάση που θα επιλέξει το ζευγάρι στο σεξ, αφού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάποιες είναι πιο επικίνδυνες από άλλες.

Συγκεκριμένα, μελέτη στην επιθεώρηση International Journal of Impotence Research δείχνει ότι μία από τις αγαπημένες στάσεις αντρών και γυναικών είναι στην πραγματικότητα αυτή που συνδέεται με τα περισσότερα περιστατικά κατάγματος.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές μελέτησαν 90 περιστατικά κατάγματος πέους, εξετάζοντας ποια στάση στο σεξ οδήγησε στον τραυματισμό αλλά και κατά πόσο η στάση επηρέασε τη σοβαρότητα του κατάγματος.

Από τα 90 περιστατικά, τα 37 (ποσοστό 41%) προκλήθηκαν όταν το ζευγάρι έκανε σεξ στη «στάση του σκύλου», με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα γόνατά της και τον άντρα να βρίσκεται γονατιστός από πίσω της.

Η δεύτερη πιο επικίνδυνη στάση φάνηκε να είναι η κλασική «ιεραποστολική» (23 περιστατικά, ποσοστό 25,5%), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η στάση της «καουμπόισσας» (ή γυναίκα από πάνω), με 9 περιστατικά (ποσοστό 10%).

Όσον αφορά τη σοβαρότητα του τραυματισμού, οι ερευνητές δεν παρατήρησαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στη «στάση του σκύλου» και την «ιεραποστολική», ωστόσο σημειώνουν ότι τα κατάγματα σε αυτές τις δύο περιπτώσεις ήταν ελαφρώς πιο σοβαρά από αυτά που προκλήθηκαν από τη στάση της «καουμπόισσας».

Δείτε κι αυτό:

Η στάση στο σεξ που… τρέμουν άντρες και γυναίκες! (εικόνα)

Κάταγμα πέους: Πώς συμβαίνει και τι πρέπει να κάνετε

Η κορυφαία στάση στο σεξ για να… αντέχει περισσότερο ο άντρας

Κάμψη πέους: Πότε τα πράγματα πάνε... πολύ στραβά (infographic)