ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γυναικείος οργασμός: Πώς θα απογειώσετε το sex με τον σύντροφό σας

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η ενημέρωση για την σημασία του γυναικείου οργασμού είναι πιθανό να βελτιώσει την ικανοποίηση που λαμβάνουν οι γυναίκες από το σεξ.

Γυναικείος οργασμός: Πώς θα απογειώσετε το sex με τον σύντροφό σας

Με τον όρο «χάσμα του οργασμού», εξηγείται η μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα ποσοστά οργασμών μεταξύ των δύο φύλων. Χαρακτηριστικό είναι ότι, το 95% των ανδρών έχουν οργασμό σχεδόν κάθε φορά που κάνουν σεξ, ενώ μόλις το 65% των γυναικών ολοκληρώνουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Τα ποσοστά αυτά, μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι, δεν υπάρχει επαρκής γνώση στα ζητήματα που αφορούν την γυναικεία απόλαυση, όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η κλειτορίδα και γιατί είναι ζωτικής σημασίας για τους γυναικείους οργασμούς.

Μπορεί επίσης να σχετίζεται με το γεγονός ότι στις περισσότερες ετεροφυλοφιλικές σεξουαλικές επαφές, η διείσδυση θεωρείται η κύρια σεξουαλική πράξη και η ευχαρίστηση και ο οργασμός των ανδρών θεωρούνται υποχρεωτικά μέρη του σεξ, ενώ η ευχαρίστηση και ο οργασμός των γυναικών θεωρούνται κάτι προαιρετικό.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης και το αν η ενημέρωση, για τη μεγάλη διαφορά στα ποσοστά των οργασμών σε άντρες και γυναίκες θα μπορούσε να βελτιώσει τις σεξουαλικές εμπειρίες των γυναικών. Για τον λόγο αυτό εξέτασαν τις γυναίκες πριν και μετά από μία σειρά μαθημάτων Ψυχολογίας της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας που ως αντικείμενο είχαν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά την απόλαυση στο σεξ.

sexouaiki zoi

Από τις 271 γυναίκες που ερωτήθηκαν συνολικά, εκείνες που παρακολούθησαν τα μαθήματα σεξουαλικότητας, παρατήρησαν σημαντική βελτίωση στη σεξουαλική τους λειτουργία. Όχι μόνο είχαν περισσότερους και καλύτερους οργασμούς, αλλά αισθάνονταν πλέον ότι είχαν δικαίωμα στη σεξουαλική ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ και επικοινωνούσαν περισσότερο με τον σύντροφό τους κατά τη διάρκειά της σεξουαλικής πράξης.

Πλέον ήταν σε θέση να επιδιώξουν τη δική τους σεξουαλική ευχαρίστηση, είχαν περισσότερο αυτοπεποίθηση για την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων και δεν εστίαζαν στο πως ήταν η εικόνα τους ή η επίδοση τους κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πηγή: mindbodygreen.com

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Αυτοί οι άντρες χαρίζουν τους πιο συχνούς και δυνατούς οργασμούς!

Γυναικείος οργασμός: Μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης;