ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για απολαυστικό και ασφαλές σεξ στο νερό

Το σεξ στο νερό μπορεί να είναι διασκεδαστικό και κάπως πικάντικο ως ιδέα. Ωστόσο, μπορεί να παρουσιάζει προκλήσεις για την ασφάλεια και την υγιεινή σας.  Αν και δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να κάνετε σεξ στο νερό, το εν λόγω άρθρο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για απολαυστικό και ασφαλές σεξ στο νερό

Ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται εντός του νερού, θα πρέπει να γνωρίζουν πιθανούς τραυματισμούς ή κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από γλίστρημα, πτώση ή πνιγμό. Όσοι κάνουν σεξ στο νερό κινδυνεύουν επίσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ), ενώ υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κολπικού ερεθισμού και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν ασφαλέστερο σεξ και να χρησιμοποιούν αδιάβροχη αντισύλληψη, όπως αντισυλληπτικά χάπια ή σπιράλ. Τα προφυλακτικά μπορεί να εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά στο νερό, αλλά είναι πιο πιθανό να σπάσουν, να χαλαρώσουν ή να γλιστρήσουν κατά την ερωτική πράξη.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να κάνουν σεξ στο νερό, καθώς μπορεί να τους βοηθούν στην ανακούφιση προβλημάτων κινητικότητας ή ενός πόνου στις αρθρώσεις. Μπορεί, επίσης, να αποτελεί το αλατοπίπερο και να κάνει τη διαφορά.

Αυτό το άρθρο διερευνά τις ανησυχίες για την ασφάλεια του σεξ στο νερό. Παρέχει επίσης προτάσεις για να το κάνετε πιο ασφαλές και πιο ευχάριστο.

sex

Σεξ στην πισίνα

Το σεξ στην πισίνα προσφέρει μεγάλη ποικιλία καθώς υπάρχει γενικά περισσότερος χώρος για κίνηση. Ωστόσο, ο κίνδυνος πνιγμού είναι υψηλότερος, ιδιαίτερα εάν κάποιος είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ. Το σεξ σε μια δημόσια πισίνα μπορεί επίσης να εκθέσει τους ανθρώπους σε νομικά ζητήματα, όπως οι κατηγορίες της δημοσίας αιδούς.

Για να απολαύσετε το σεξ στην πισίνα ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Κάντε σεξ μόνο σε ιδιωτική πισίνα με την άδεια του ιδιοκτήτη. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι η πισίνα δεν είναι ορατή σε άλλους
 • Ποτέ μην κάνετε σεξ στην πισίνα όταν είστε μεθυσμένοι ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών
 • Προτιμήστε να κατεβείτε από τα σκαλοπάτια και όχι να κάνετε βουτιά
 • Προσέξτε τις επιδράσεις ξήρανσης του χλωρίου στο δέρμα σας. Αυτή η χημική ουσία μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, ενώ οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν λιπαντικό κατά τη συνουσία
 • Αποφύγετε το στοματικό σεξ. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν ένα άτομο τυλίξει τα πόδια του γύρω από έναν σύντροφο που κάνει στοματικό σεξ.

Σεξ σε υδρομασάζ

Τα υδρομασάζ μπορεί να είναι ευχάριστο και να προκαλεί τις αισθήσεις. Ωστόσο, είναι εύκολο για ένα άτομο να υπερθερμανθεί σε ζεστό νερό και μπορεί να μην παρατηρήσει πόσο ιδρώνει. Για άτομα με ορισμένες παθήσεις, όπως καρδιακά νοσήματα, η χρήση υδρομασάζ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ακανόνιστου καρδιακού παλμού. Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει επίσης να κάνουν σεξ σε υδρομασάζ.

Μια μελέτη του 2014 δείχνει ότι η μακροχρόνια χρήση σάουνας και υδρομασάζ μπορεί να βλάψει το σπέρμα, υπονομεύοντας τη γονιμότητα. Εξαιτίας αυτού, τα ζευγάρια που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποφεύγουν το σεξ σε υδρομασάζ, ειδικά σε ζεστό νερό.

Οι προφυλάξεις για το σεξ σε υδρομασάζ:

 • Πίνετε συχνά νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση
 • Ελέγξτε και χαμηλώστε τη θερμοκρασία του υδρομασάζ κατά τη διάρκεια έντονου σεξ
 • Αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή με το υδρομασάζ όταν κάποιος από τους συντρόφους είναι μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών
 • Δώστε προσοχή στα σημάδια υπερθέρμανσης και θερμικής εξάντλησης. Οι άνθρωποι θα πρέπει να φύγουν από το νερό εάν εμφανίσουν γρήγορο καρδιακό ρυθμό, ζάλη ή έντονη κόπωση

Σεξ στη θάλασσα

Τα ισχυρά ρεύματα μπορούν να δυσκολέψουν το ευχάριστο σεξ και οι άνθρωποι διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο πνιγμού.

Θα πρέπει να ελέγξετε τα εξής:

 • Αποφύγετε το σεξ σε βαθιά νερά. Μπορείτε να κάνετε σεξ στην ακτή, αρκεί να μην γίνεστε αντιληπτοί
 • Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρθηκαν για το σεξ μέσα στο νερό. Αν το σεξ πραγματοποιείται σε λίμνη ισχύουν ακριβώς τα προαναφερθέντα
sex

Σεξ στο μπάνιο

Το σεξ στη μπανιέρα προσφέρει την άνεση και την ευχαρίστηση του νερού, αλλά με μειωμένο κίνδυνο γλιστρήματος που δημιουργεί το σεξ στο ντους. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν το ζεστό νερό του μπάνιου χαλαρωτικό και μια γεμάτη μπανιέρα μπορεί να διευκολύνει όσους έχουν μυοσκελετικά προβλήματα. Ωστόσο, μια μεγάλη μπανιέρα με νερό μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνο πνιγμού, επομένως οι σύντροφοι πρέπει να διασφαλίζουν ότι είναι νηφάλιοι και μπορούν εύκολα να μπουν και να βγουν από το μπάνιο.

Πώς μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο το σεξ στη μπανιέρα

Να κάνετε σεξ σε μια μεγάλη μπανιέρα για ευκολότερη κίνηση
χρησιμοποιώντας ένα χερούλι στήριξης για να φτάσετε σε μια άνετη θέση
αφαιρώντας αντικείμενα γύρω από τη μπανιέρα, καθώς μπορεί να πέσουν στο νερό
προσθέτοντας λάδια μπάνιου για μια πιο οικεία και ευχάριστη εμπειρία. Μπορείτε να ανάψετε κεριά και να απολαύσετε μια χαλαρωτική μουσική συνοδεία ενός ποτηριού κρασιού.

Σεξ στο ντους

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το τρεχούμενο νερό χαλαρωτικό ή ερωτικό. Το σεξ στο ντους παρουσιάζει επίσης μικρότερο κίνδυνο πνιγμού. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, ειδικά εάν κάποιος πέσει ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το σεξ στο ντους, οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν τα εξής:

 • Να κάνετε σεξ στο ντους που έχετε τοποθετήσει αντιολισθητικό χαλάκι και μια χειρολαβή στον τοίχο, για να μειώσετε τον κίνδυνο πτώσης
 • Να αποφεύγετε τη χρήση λαδιών, καθώς μπορεί να αυξήσουν την ολίσθηση

Συμβουλές για ασφαλέστερο σεξ

Είναι μύθος ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες ή να πάθουν ΣΜΝ στο νερό. Το νερό δεν ξεπλένει το σπέρμα, τα κολπικά υγρά ή άλλα σωματικά υγρά. Ακόμη και σε χλωριωμένο νερό, είναι πιθανό να μείνετε έγκυος ή να πάθετε ΣΜΝ.

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους του σεξ στο νερό:

 • Χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό ή άλλη μέθοδο αντισύλληψης για να μειώσετε τον κίνδυνο να μείνετε έγκυος ή να πάθετε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
 • Συζητήστε το σεξουαλικό ιστορικό σας με τον/ τη σύντροφό σας
 • Χρησιμοποιήστε λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη για να αποφύγετε την ξηρότητα και τον ερεθισμό
 • Κάντε σεξ μόνο όταν έχετε συζητήσει τους παράγοντες κινδύνου για πνιγμό, λιποθυμία, προβλήματα καρδιαγγειακής υγείας, πτώση κ.λ.π.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε μια εναλλακτική λύση χαμηλότερου κινδύνου αντί για το σεξ στο νερό υψηλού κινδύνου. Ποτέ μην κάνετε σεξ στο νερό εάν κάποιος από τους συντρόφους ή εσείς αισθάνεται ζάλη, πολύ κουρασμένος, σωματικά αδύναμος ή μεθυσμένος
 • Κάνε σεξ μόνο εφόσον συναινούν όλοι οι σύντροφοι και είναι νηφάλιοι