ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γιόγκα: Τα οφέλη της για την ανδρική στύση

Έως και το ένα τρίτο των ανδρών αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη διάρκεια της στύσης, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμία των συντρόφων τους, με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και άγχος.

Γιόγκα: Τα οφέλη της για την ανδρική στύση

Νέα ανασκόπηση μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γιόγκα και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους μπορούν να τούς βοηθήσουν να παρατείνουν τη διάρκεια της στύσης τους.

Το τρέξιμο για τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα, θα μπορούσε να βοηθήσει τους άνδρες να παρατείνουν τη στύση κατά 2,5 λεπτά, ενώ η γιόγκα θα μπορούσε να αυξήσει τη διάρκεια της στύσης κατά 30 λεπτά!

Είναι γνωστό ότι η άσκηση ωφελεί γενικά την ψυχική υγεία και λειτουργεί καθησυχαστικά για τους άνδρες που προβληματίζονται για τις επιδόσεις τους στο σεξ.

Η ανασκόπηση, με επικεφαλής τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Anglia Ruskin, εξέτασε μόνο άνδρες που πάσχουν από πρόωρη εκσπερμάτιση.

Τέτοια είναι όταν η στύση δεν διαρκεί όσο επιθυμεί ο άνδρας ή η σύντροφός του ή η στύση που διαρκεί λιγότερο από τρία λεπτά.

Η σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια πιθανή στρατηγική για να βοηθήσει τους άνδρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους απόδοση, συμπεραίνουν οι συγγραφείς της ανασκόπησης, μετά από ανάλυση 54 μελετών, στις οποίες συμμετείχαν 3.485 άνδρες.

Οι περισσότερες μελέτες που εξετάζουν την πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μικρές, η ανασκόπηση συμπεριέλαβε όμως και μία μελέτη στην οποία συμμετείχαν άνδρες ηλικίας 18 έως 45 ετών που έλαβαν οδηγίες για άσκηση.

Στους 35 άντρες που συμμετείχαν στη μελέτη δόθηκαν οδηγίες για τρέξιμο επί τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, για πέντε ημέρες την εβδομάδα Οι άνδρες αυτοί αύξησαν τη διάρκεια της στύσης από 39 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο έως πάνω από τρία λεπτά.

Οι επιδόσεις αυτές συγκρίθηκαν με τους σωματικά αδρανείς άνδρες, οι οποίοι έλαβαν οδηγίες να περπατούν αλλά όχι πάνω από μισή ώρα την ημέρα για πέντε ημέρες την εβδομάδα. Αυτή αύξησαν τη διάρκεια της στύσης κατά μόλις 50 δευτερόλεπτα και στο τέλος της περιόδου της μελέτης.

Το αποτέλεσμα για τους άνδρες που έτρεχαν ήταν παρόμοιο με αυτό 35 ανδρών, οι οποίοι έλαβαν δαποξετίνη, ένα φάρμακο που είναι γνωστό ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης, αλλά έχει παρενέργειες, όπως ναυτία και ζάλη.

Η ανασκόπηση περιελάμβανε επίσης μια πρόσφατη μελέτη σε άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση, 26 εκ των οποίων έκαναν γιόγκα για 3 μήνες.

Οι άνδρες αυτοί υπερτριπλασίασαν τη διάρκεια της στύσης, από 26 δευτερόλεπτα σε σχεδόν ενάμιση λεπτό κατά μέσο όρο.

Η ανασκόπηση βρήκε επίσης κάποια στοιχεία για τη συμβολή του εκχυλίσματος ginseng στην αύξηση της διάρκειας της στύσης, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να παρατείνουν τη στύση, αλλά ήταν δύσκολο να διαχωριστεί η επίδρασή τους από αυτή της ηλεκτρικής διέγερσης, η οποία χρησιμοποιήθηκε στις ίδιες μελέτες και μπορεί να βοηθήσει στην απευαισθητοποίηση των ανδρών στο σεξ.

Η πολύ πρόωρη εκσπερμάτιση δεν είναι πρόβλημα μόνο των πολύ νέων ανδρών.

Έως και το 50% των ανδρών με πρόωρη εκσπερμάτιση έχουν επίσης στυτική δυσλειτουργία και οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο φόβος της διατήρησης της στύσης μπορεί να οδηγήσει κάποιους ώριμους άνδρες στην πρόωρη εκσπερμάτιση.

Ο Lee Smith, καθηγητής δημόσιας υγείας στο Anglia Ruskin University, και βασικός συγγραφέας της ανασκόπησης, δήλωσε: «Οι στρατηγικές που βοηθούν τους άνδρες να αυξήσουν τη διάρκεια της στύσης, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της σχέσης τους με τη σύντροφό τους. Αν και τα στοιχεία βασίζονται σε μελέτες που αφορούν μικρό αριθμό ανδρών και χρειάζεται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα, προσεγγίσεις όπως η σωματική δραστηριότητα θα μπορούσαν να βοηθήσουν όλους τους άνδρες και όχι μόνο όσους έχουν διαγνωστεί με σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Οι περισσότεροι άντρες μπορεί κάποια στιγμή να μην είχαν τόσο καλή απόδοση όσο θα ήθελαν. Μπορούν και αυτοί να επωφεληθούν από αλλαγές στον τρόπο ζωής και τεχνικές που αυξάνουν τη διάρκεια στύσης».

Πηγή: Mail Online