ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πιο συχνές απορίες για την τσίχλα!

Το μικροσκοπικόγλύκισμα βρίσκεται σε κάθε σπίτι, σε κάθε τσάντα και σε κάθε συρτάρι μικρών καιμεγάλων.

Οι πιο συχνές απορίες για την τσίχλα!

Το μικροσκοπικόγλύκισμα βρίσκεται σε κάθε σπίτι, σε κάθε τσάντα και σε κάθε συρτάρι μικρών καιμεγάλων.

Ποιος θα πίστευεόμως πόσες απορίες έχει ο κόσμος για αυτήν! Ορισμένες από αυτές μάλιστα είναιιδιαίτερα παράξενες, όπως δείχνουν οι αναζητήσεις στη δημοφιλή μηχανήαναζήτησης της Google.

Η τσίχλα μάςκάνει πιο έξυπνους

Η τσίχλα μάςβοηθά να συγκεντρωθούμε

Η τσίχλα προκαλείαέρια

Η τσίχλα μάςκάνει να πεινάμε

Η τσίχλα μάςβοηθά να εστιάζουμε την προσοχή μας

Η τσίχλα μάςφουσκώνει

Η τσίχλα καίειθερμίδες

Η τσίχλα προκαλείκαρκίνο

Η τσίχλα μάςβοηθά όταν μελετάμε

Η τσίχλαδυναμώνει το σαγόνι

Η εφημερίδα Guardian συγκέντρωσε μερικές από τις πιοσυχνές απορίες των αναγνωστών για την τσίχλα και δίνει απαντήσεις.

1. Η τσίχλα μάςκάνει να πεινάμε;

Όταν αυξάνονταιτα επίπεδα μιας ορμόνης που ονομάζεται γκρελίνη, οι μύες του στομάχου ξεκινούννα συσπώνται κι έτσι αισθανόμαστε πείνα. Αρκετές μελέτες έχουν εστιάσει στησχέση της γκρελίνης και της τσίχλας. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένοΑύγουστο και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Physiology & Behaviorδείχνει ότι «η τσίχλα δεν είχε σημαντική επίδραση στο αίσθημα της πείνας».

Η διαπίστωση αυτήείναι αντίθετη με τα αποτελέσματα μελέτης που είχε πραγματοποιηθεί παλαιότερακαι είχε δείξει ότι «η τσίχλα καταπολεμά σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα τηςπείνας».

2. Η τσίχλα μάςπαχαίνει;

Μια άλλη μελέτηπου δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Eating Behaviors δείχνει ότι ητσίχλα μας ωθεί να φάμε περισσότερα αλλά πιο αραιά γεύματα. Οι ερευνητέςπαρατήρησαν επίσης ότι η τσίχλα με γεύση μέντα έκανε τα φρούτα και τα λαχανικάνα έχουν χειρότερη γεύση.

3. Η τσίχλα προκαλείαέρια;

Η ΒρετανικήΕθνική Υπηρεσία Υγείας υποστηρίζει ότι η τσίχλα, το τσιγάρο και οι σκληρέςτροφές προκαλούν αέρια, λόγω της αυξημένης εισπνοής αέρα.

4. Η τσίχλα μάςκάνει πιο έξυπνους;

Εγκεφαλικέςαπεικονίσεις δείχνουν ότι η τσίχλα ενεργοποιεί τον ιππόκαμπο (την περιοχή τουεγκεφάλου που ρυθμίζει τη μνήμη). Επίσης, οι επιστήμονες δηλώνουν πως η τσίχλαμάς κρατά σε εγρήγορση και μειώνει το στρες.

5. Η τσίχλα κάνειτην αναπνοή μας πιο δροσερή;

Η ΒρετανικήΕθνική Υπηρεσία Υγείας υποστηρίζει ότι η τσίχλα ενεργοποιεί την έκκριση σάλιουώστε να μη στεγνώνει το στόμα. Το ξηρό στόμα οδηγεί στην άσχημη αναπνοή.Τονίζει ωστόσο ότι είναι καλύτερο να προτιμούμε την τσίχλα χωρίς ζάχαρη καιφυσικά να βουρτσίζουμε τα δόντια μας.

6. Τι συμβαίνειαν καταπιούμε την τσίχλα;

Μερικά από τασυστατικά της τσίχλας δε διασπώνται, όμως το σάλιο βοηθά ώστε να αποβάλλονταιαπό το πεπτικό σύστημα. Για να αποτελέσουν εμπόδιο, πρέπει η δίοδος ναπαρουσιάζει στένωση. Οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς καιτα παιδιά δεν έχουν διευρυμένο πεπτικό σύστημα.