ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Αμελητέος ο κίνδυνος δάγκειου πυρετού στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο στην Βραζιλία τον επόμενο μήνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, διατρέχουν πολύ μικρό κίνδυνο να νοσήσουν με δάγκειο πυρετό, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Έρευνα: Αμελητέος ο κίνδυνος δάγκειου πυρετού στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας υποστήριξαν την παραπάνω άποψη σε επιστημονική μελέτη που δημοσίευσαν στην Lancet Infectious Diseases σχετικά με τους κινδύνους δάγκειου πυρετού στα 12 γήπεδα/πόλεις που θα διεξαχθούν οι αγώνες του Μουντιάλ.

Τρεις από τις πόλεις αυτές, η Ρεσίφε, η Fortaleza και η Natal, θεωρήθηκαν "υψηλού κινδύνου" για κρούσματα δάγκειου πυρετού, και οι υπόλοιπες θεωρήθηκαν "χαμηλού ή μέσου κινδύνου". Ο εκ των επικεφαλής της έρευνας, δρ Harley υποστηρίζει ότι οι Αυστραλοί τουρίστες που θα παρακολουθούν τα παιχνίδια σε αυτές τις πόλεις είναι απίθανο να νοσήσουν με δάγκειο πυρετό και πως ο κίνδυνος μιας επιδημίας δάγκειου πυρετού στην Αυστραλία, όταν επιστρέψουν σε αυτή μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι χαμηλός.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μικρά παιδιά και οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι με κάποια άλλη ασθένεια είναι μεταξύ εκείνων που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτοί, ωστόσο, δεν είναι οι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν στην Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Και επισημαίνουν ότι το σύστημα δημόσιας Υγείας της Βραζιλίας είναι πολύ καλό, και πολύ έμπειρο με την εξόντωση/αντιμετώπιση των κουνουπιών τα τελευταία εκατό χρόνια.

Ο δάγκειος πυρετός μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιού και ως ασθένεια, παρουσιάζει έξαρση στην Βραζιλία τις τελευταίες δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για τον δάγκειο πυρετό κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία