ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι να τρώτε για να έχετε κατάλευκα δόντια

Ίσως να σας φαίνεται απίστευτο, ωστόσο μπορείτε όχι μόνο να προστατέψετε αλλά και να διαφυλάξετε τη λευκότητα των δοντιών σας, απλά και μόνο μέσω της διατροφής.

Τι να τρώτε για να έχετε κατάλευκα δόντια

Ακόμη και αν δεν έχετε πρόβλημα, δείτε ποιες είναι οι τροφές που συμβάλλουν στη σωστή υγιεινή του στόματος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως στο μέλλον θα γλιτώσετε και από προβλήματα στη στοματική κοιλότητα και από τις δαπανηρές επισκέψεις στον οδοντίατρο!

Τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Εκτός του ότι δεν περιέχουν ζάχαρη και άρα δεν βλάπτουν τα δόντια, βοηθούν στον καθαρισμό τους, ενεργοποιώντας τους σιελογόνους αδένες. Το σάλιο είναι ένας τρόπος φυσικού καθαρισμού του στόματος από τα οξέα που δημιουργούν τα στοματικά βακτήρια. Επίσης εξασφαλίζουν μέρος του ασβεστίου που ενισχύουν τα δόντια. Για καλύτερο αποτέλεσμα προτιμάτε τσίχλες με ξυλιτόλη, που έχει την ιδιότητα να περιορίζει τη δράση των βακτηρίων.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Ιδιαίτερα το γάλα, αλλά και όλα τα γαλακτοκομικά εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος του ασβεστίου που είναι απαραίτητο για το σμάλτο των δοντιών. Τα τυριά μάλιστα, περιέχουν καζεΐνη που σε συνδυασμό με το ασβέστιο, «επισκευάζουν» το χαλασμένο σμάλτο.

Φυτικές ίνες

Ειδικότερα τα φυλλώδη λαχανικά επειδή απαιτούν περισσότερο μάσημα ενεργοποιούν τους σιελογόνους αδένες. Το σάλιο σε συνδυασμό με τα κομματάκια από τα λαχανικά, βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών περισσότερο από κάθε άλλη τροφή.

Φράουλες

Είναι ιδανικές καθώς περιέχουν φυσικό λευκαντικό δοντιών. Για καλύτερα αποτελέσματα πολτοποιήσετε μερικές, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα και απλώστε το μίγμα στα δόντια σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Τέλος χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για να απομακρύνετε στους σπόρους που έχουν απομείνει ανάμεσα στα δόντια.

Νερό

Όπως ακριβώς και το σάλιο, το νερό βοηθά στον φυσικό καθαρισμό των δοντιών απομακρύνοντας τα σάκχαρα και τα οξέα. Ακόμη, περιέχει φθόριο που τα προστατεύει από τη διάβρωση.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές κιτρινίζουν τα δόντια

Το ποτό που απομακρύνει την τερηδόνα σε χρόνο ρεκόρ!

Προσοχή: Από ποιες σοβαρές ασθένειες κινδυνεύετε αν δεν φροντίζετε τα δόντια σας