ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα περίπτωση διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε τετραπληγικό στη Μαγνησία

Άλλη μία περίπτωση διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ένα ζευγάρι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, αυτή τη φορά στη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας, καταγγέλλει η πρώην υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Νέα περίπτωση διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε τετραπληγικό στη Μαγνησία

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά το θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής στην Κρήτη.

Με επιστολή της η πρώην υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη αλλά και προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, ενημερώνει ότι συνεργείο της ΔΕΗ Μαγνησίας έκοψε το ρεύμα λόγω οφειλών στο σπίτι ζεύγους που αντιμετωπίζει βαριά και μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας, και ζητεί τη διερεύνηση της υπόθεσης «ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

«Χθες το μεσημέρι (Πέμπτη, 24-7-2014) συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στην οικία τετραπληγικού, κατοίκου Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας. Το άτομο αυτό είναι τετραπληγικό και χρειάζεται καθημερινά την υποστήριξη οξυγόνου, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος να θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή. Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και η σύζυγος του, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας» αναφέρει η κυρία Μακρή

Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες απαιτούν την προσοχή όλων μας και την λήψη πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους και την διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών ζωής, επισημαίνεται στην επιστολή. Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών ή ελλιπούς ενημέρωσης, καταλήγει η βουλευτής.