ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέου τύπου ταμπόν θα προστατεύει τις γυναίκες από το AIDS

Μια μικρή επανάσταση μπορεί να φέρει νέα έρευνα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Washington, οι οποίοι κατάφεραν να επινοήσουν μια νέα μέθοδο χορήγησης φαρμάκων που προστατεύουν τις γυναίκες από τον ιό HIV.

Νέου τύπου ταμπόν θα προστατεύει τις γυναίκες από το AIDS

Πρόκειται για χορήγηση των φαρμάκων αυτών μέσω ενός νέου τύπου ταμπόν. Είναι μια μικρή συσκευή την οποία μια γυναίκα θα μπορεί να την τοποθετεί στον κόλπο της λίγα λεπτά πριν από τη σεξουαλική επαφή. Όταν αυτό το "ταμπόν" έρχεται σε επαφή με την υγρασία του κόλπου, οι μικροσκοπικές ίνες από τις οποίες αποτελείται διαλύονται, απελευθερώνοντας μια υψηλή δόση της δραστικής ουσίας με την οποία είναι ποτισμένες. Αυτή η ουσία λέγεται "μαραβιρόκη" και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της λοίμωξης από τον ιό HIV.

Η πρωτοποριακή συσκευή ταμπόν βρίσκεται ακόμα σε στάδιο κλινικών δοκιμών, αλλά η επικεφαλής της προσπάθειας αυτής, δρ Cameron Ball, υποστηρίζει ότι το νέο προϊόν θα έχει τη δυνατότητα να διαλύεται άμεσα στον κόλπο της γυναίκας, να παίρνει μορφή τζελ και να απλώνεται ομοιόμορφα στα εσωτερικά τοιχώματα του κόλπου, χωρίς να προκαλεί καμία αλλαγή στην αίσθηση της σεξουαλικής επαφής.

Εκτός από την πρόληψη του HIV, αυτά τα ταμπόν θα έχουν τη δυνατότητα πρόληψης και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και ενδεχομένως ακόμη και της εγκυμοσύνης. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι αυτό το νέο "ταμπόν" δεν υπολογίζεται να γίνει διαθέσιμο στο κοινό σε λιγότερο από 10 χρόνια.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Antimicrobial Agents and Chemotherapy.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλες ελπίδες στην καταπολέμηση καρκίνου με την βοήθεια βακτηρίων

Η μοντέρνα μάστιγα που συνδέεται με 10 διαφορετικές μορφές καρκίνου

Τέσσερα σημάδια ότι το συκώτι σας υποφέρει

Προσοχή! Γιατί είναι σημαντικό το ντους και ΠΡΙΝ να μπείτε στην πισίνα