ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεννήθηκε χωρίς εγκέφαλο αλλά έζησε μέχρι τα 12

Οι γιατροί του έδιναν μόλις λίγες εβδομάδες ζωής, όμως ο Τρέβορ Γουόλτριπ ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες τους, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 12 ετών.

Γεννήθηκε χωρίς εγκέφαλο αλλά έζησε μέχρι τα 12

Ο Τρέβορ γεννήθηκε με υδρανεγκεφαλία, μια σπάνια μορφή υδροκεφαλίας στην οποία απουσιάζουν πλήρως τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου και στη θέση τους υπάρχουν σάκοι που περιέχουν εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Επειδή υπήρχε εγκεφαλικό στέλεχος, ο Τρέβορ μπορούσε να αναπνέει και να ανταποκρίνεται σε ορισμένα ερεθίσματα. Δεν μπορούσε όμως να δει ή να μιλήσει.

«Δεν του αρέσει να είναι μόνος, το αντιλαμβάνεται», είχε δηλώσει το 2003 η μητέρα του Ελίζαμπεθ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Fox News, οι γιατροί είχαν εκπλαγεί που ο Τρέβορ είχε καταφέρει να φτάσει τους 17 μήνες ζωής, καθώς είχαν προβλέψει ότι δε θα ζούσε περισσότερο από 12 εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας, δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την υδρανεγκεφαλία. Βασικά συμπτώματα της πάθησης είναι οι επιληπτικές κρίσεις, η ελλιπής ανάπτυξη, η παράλυση και η νοητική υστέρηση.

Με τη βοήθεια σωλήνα για να μπορεί να τρέφεται αλλά και με συνεχή παρακολούθηση και ειδική θεραπεία, ο Τρέβορ κατάφερε να ζήσει για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Το ρεπορτάζ του KSLA News αναφέρει πως ο Τρέβορ «έφυγε» ήρεμα στον ύπνο του.